©Reuters
©Reuters

Dmitroviću jedva čekaju da vide leđa: Marko preskup za rezervnog golmana, Sevilja našla jeftinijeg

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 22:46

Srpski golman ima još godinu dana unosnog ugovora, Andalužani se nadaju da će ga nagovoriti da ode kako bi doveli isplativijeg

Stekao je Marko Dmitrović kultni status na stadionu Ipurua. Sa malenim Eibarom umeo je Subotičanin da pravi velike rezultate protiv platežno moćnijih timova, a odlične partije na golu Baskijaca krunisao je transferom karijere i prelaskom u Sevilju 2021. Nije bivši reprezentativac Srbije mogao da se izbori za status prvog golmana na Ramon Sančes Pishuana pored Bonoa, čija se slava vinula u nebesa baš u Dmitrovićevom mandatu, a ni odlaskom Marokanca u Saudijsku Arabiju nije uspeo da se izbavi statusa drugog golmana.

Smatraju u Sevilji da je previše da rezervnog golmana plaćaju 2.000.000 evra godišnje i zbog toga su rešili da se otarase 32-godišnjaka na godinu dana pre isteka ugovora. Problem po najtrofejniji tim Lige Evrope jeste činjenica da je Marko svestan svoje dobre pozicije koja mu omogućava da ugovor odradi do kraja i inkasira još 2.000.000, ali se u Sevilji nadaju da će kod Dmitrovića ipak prevagnuti želja da brani, a ne da presedi sezonu na klupi. Baš zato spremna mu je zamena u liku Alvara Fernadesa, golmana Espanjola u prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

Ideja sportskog direktora Sevilje Viktora Orte je jasna. On bi da aktivira dolazak Alvara Fernandesa kada uspe da se oslobodi Marka Dmitrovića. Valjadolid i Leganes bili su zainteresovani za Dmitrovića, ali je jasno da su to klubovi značajno manje platežne sposobnosti od Sevilje, koji ne mogu da ponude Marku ni blizu tako dobre uslove kakve trenutno ima.

U Andaluziji su se potrudili da rasterete budžet, kako bi mogli da nastave sa planom koji je planirao sportski menadžment. Jutros je najavljen raskid sa Tomasom Dilejnijem i klub svakodenvno radi na raskidima sa prekobrojnima. Među njima je i Dmitrović, uprkos tome što je učestvovao u prvoj prijateljskoj utakmici pred početak sezone. Dve strane još nisu postigle zajedničku tačku koja bi omogućila da se njegov odlazak reši i veliko je pitanje da li će se to i dogoditi.

Kada se to desi, Sevilja bi aktivirala sporazum sa Alvarom Fernandesom. Golman reprezentacije Španije u omladinskom uzrastu dopada se sportskom sektoru, koji bi da iskoristi njegovu situaciju i činjenicu da je slobodan igrač posle napuštanja Ueske (u Espanjolu bio na pozajmici prošle sezone). Ideja Sevilje je da ima tri golmana: Omladinca Alberta Floresa, Norvežanina Erjana Nilanda kom je zacementirao mesto među stativama i pomenutog Alvara Fernandesa.


tagovi

Marko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara