Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Diskutabilna odluka: Čelsi i Maurisio Poketino završili saradnju

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 20:18

Argentinac okončao boravak na Stamford Bridžu posle jedne sezone

Najnovija vest iz Zapadnog Londona, Maurisio Poketino više nije trener Čelsija!

Nije toliko iznenađujuća, koliko diskutabilna. Čelsi je pustio još jednog trenera niz vodu posle samo jedne sezone i to u sezoni koja je bila sve, samo ne zadovoljavajuća. Opet, ne zbog Poketinove nestručnosti, koliko zbog zabrinjavajućeg vođenja od strane vodećih ljudi na čelu sa Todom Bolijem. Kada na to dodate i silne povrede koje su razbile Čelsijeve šanse za plasman u Ligu šampiona u paramparčad i poslovanju u kojem nije se nije mnogo pitao, čudna je odluka da Argentinac bude razrešen dužnosti.

Izabrane vesti

S jedne strane očekivana odluke, ali svakako za ozbiljnu diskusiju. Imao je Maurisio Poketino svoje manjkavosti u taktičkom pristupu i nemogućnosti da zauzda ekipu punu mladih nada evropskog fudbala zbog čega su se dešavali razni ispadi, ali je na kraju serijom od pet trijumfa uspeo da dovede Čelsi do šestog mesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope, dok je istovremeno promovisao najveću zvezdu i daleko najboljeg igrača - Kola Palmera!

Kako je objavio britanski Telegraf, saradnja je sporazumno raskinuta posle sastanka na kojem su prisustvovali sportski direktori Pol Vinstenli i Lorens Stjuart, te jedan od vlasnika Bedad Egbali. Oni su se ispred kluba u šturom saopštenju i kratkim izjavama zahvalili Poketinu na saradnji tokom upravo završene sezone, dok je i Poketino jako kratko uzvratio rečima zahvalnosti na šansi koja mu je ukazana.

Sa Poketinom su klub napustili i članovi njegovog stručnog štaba, Hesus Perez, Migel D'Agostino, Toni Himenez i Sebastijano Poketino. Ime novog trenera ne nazire se ni na horizontu, jer su svi bili fokusirani na dešavanja u Mančester Junajtedu. Možda se sada ime Roberta de Zerbija dovede i u vezu sa dvostrukim šampionom Evrope, pošto je dosad bio povezivan sa minhenskim Bajernom, Napolijem i Mančester Junajtedom.

Doduše, Telegraf piše da Čelsi traži "mladog i progresivnog trenera koji će preuzeti komandu", a kao potencijalni kandidati se pominju Sebastijan Henes iz Štutgarta, Mičel iz Đirone, Kiran Mekena iz Ipsviča, kao i Enco Mareska iz Lestera. Ako su to zaista jedina imena kandidata, onda je Čelsi na potpuno drugačijem putu od onog na kojem je bio 20 godina pod Romanom Abramovičem.

Poketino je pre sastanka sa direktorima bio na večeri sa Todom Bolijem, gde mu je američki biznismen nagovestio šta se sprema. Tokom vikenda i u ponedeljak se Argentinac nalazio na tankom ledu i onda je odlučeno da mu se okonča ugovor godinu dana pre njegovog isteka.

Odlazak Maurisija Poketina samo pokazuje koliko Tod Boli i Edad Egbali nemaju pojma šta žele od kluba. Argentinac je treći šef stručnog štaba koji je napustio Čelsi otkako su oni preuzeli kontrolu od Romana Abramoviča, pošto su pre njega dužnosti razrešeni Tomas Tuhel i Grejem Poter. Takođe je tu kao vršilac dužnosti kratko bio i Frenk Lampard, kao i Bruno Saltor u jednoj utakmici. Dakle, petorica trenera su prošli kroz ruke američkih biznismena... Ni Abramovič nije bio cvećka, ali je s njim Čelsi bar stremio ka najvišim ciljevima. Sada je to klub bez ikakvog projekta, ideje i cilja...

Prema sadašnjim projekcijama i načinu rada, Čelsi će sve više postajati razvojni centar za druge moćne klubove Evrope i živeće od preprodaje talentovanih igrača.

Čelsi je sa Poketinom stigao do šestog mesta u Premijer ligi, finala Liga kupa i polufinala FA kupa. Obezbeđeno je učešće u Ligi Evrope.



tagovi

ČelsiMaurisio PoketinoLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara