©Starsport
©Starsport

Diskriminacija od strane Ukrajinaca: Srbi ignorisani i ostavljeni bez prevoda

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.07.24. | 23:24

Predstavnici Dinama ignorisali gostujućeg novinara

Ubedljivo je Dinamo Kijev savladao Partizan u prvom duelu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (6:2), ali kao i pre utakmice, predstavnici domaćeg kluba fokus su usmeili na nefudbalske stvarui, pokušavajući da svemu daju primese politike.

Članovi Dinama su pokazali neprofesionalni odnos i nepoštovanje kako pre utakice, tako i po završetku susreta. Sport Klub, čiji je novinar bio jedini predstavnik srpskih medija u Lublinu, istakao je diskriminatorski odnos na konferenciji Dinama posle utakmice na kojoj nije bio obezbeđen prevod sa ukrajinskog.

Izabrane vesti

"Prvi je na pres konferenciju došao Oleksandr Šovkovski, počeo obraćanje sa „Slava Ukrajini“ i odgovorio na pitanja ukrajinskih medija, međutim – bez prevoda na engleski jezik! Na pitanje ekipe Sport kluba da li neko može da prevede na engleski jezik ono što je trener Kijevljana rekao, svi su odmahivali glavom i govorili – „samo na ukrajinskom“. Posle nekoliko pitanja na koje nisu imali odgovor, napustili su pres salu bez reči. Nekorektno ponašanje i potpuno van protokola, pogotovo kad se zna koliko je Dinamo veliki klub", istakao je novinar Sport Kluba sa lica mesta.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara