Dokazano nameštanje: Kabelu i Smederevu oduzeto po 10 bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.10.19. | 16:31

UEFA poslala dopis, FSS reagovao

Tabele Prve lige Srbije od danas izgleda bitno drugačije! Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je posle dopisa iz UEFA žestoko kaznila Kabel i Smederevo, oduzimanjem 10 bodova.

Šta se dogodilo? Evropska kuća fudbala je posle meča između Smedereva i Kabela u 14. kolu Prve lige Srbije poslala dopis srpskom savezu u kojem je izrazila sumnju u regularnost ove utakmice, odnosno, u „ugrožavanje integriteta fudbalskog takmičenja“, kako je to precizno navedeno.

Izabrane vesti

Na toj utakmici novosadski Kabel je vodio 1:0 na poluvremenu, a domaći tim je u nastavku preokrenuo i pobedio 2:1. Uplate u kladionicama su alarmirale UEFA, koja je potom poslala svoja saznanja FSS-u.

Disciplinci su danas zasedali povodom ovog meča i presudili da Kabel kazne oduzimanjem 10 bodova i novčanom globom od 3.000.000 dinara, dok će Smederevci pored oduzetih 10 bodova morati da plate i 2.000.000 dinara.

Kabel je do danas bio na trećem mestu tabele sa 26 bodova, jednim manje od lidera Metalca, a sada će pasti na 14. mesto, dok je Smederevo imalo 22 boda i bilo na sedmoj poziciji, dok će sada biti 15. na tabeli.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara