Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

Direttore Đorđo, lepo vam stoji odelo

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 13:13

Legendarni štoper se vratio u Juventus, ali sada u fotelju

Ne, nije plan da bude ono što je svojevremeno u Torinu predstavljao Pavel Nedved, ta se priča nije najsrećnije završila. Takvi zagrljaji uostalom i imaju smisla. Kao Mark Overmars nekad u Ajaksu ili Zlatan Ibrahimović sada u Milanu, fudbaleri se u fudbal razumeju i logično je poveriti im brigu o sportskom sektorum.

Ali ne, ovo nije ta priča, jer Đorđo Kjelini je sasvim drugačija zver. Đorđo Kjelini je još za vreme aktivne karijere ne samo diplomirao ekonomiju i trgovinu na Univerzitetu u Torinu, već je na istom i magistrirao na predmetu poslovna administracija.

Izabrane vesti

I kad već ima takve preferencije, besmisleno bi bilo vraćati ga na teren. Ne, Đorđo Kjelini se u Juventus vratio kao direktor sektora za Institucionalne fudbalske odnose.  Verovatno funkcija izmišljena baš za 40-godišnjeg momka iz Pize, koji se penzionisao još decembra prošle godine. Još od tada se planirao njegov povratak, sada realizovan u ovoj funkciji čudno imena.

Šta ona znači u suštini? Znači da će nekadašnji kapiten Stare dame da radi direktno pod komandom izvršnog direktora Mauricija Skanavina, onaj korporativni deo posla, daleko od terena. Šta će konkretno da podrazumeva? Pa, za početak će Kjelini predstavljati klub u komunikaciji sa domaćim i međunarodnim fudbalskim institucijama kakve su recimo Fudbalski savez Italije, uprava Serije A, pa Uefa, ECA i slično… Daleko od toga da neće imati baš nikakvog posla Kjelini, naprotiv.

Gde će to na kraju da ga dovede? Nadaju se u Juventusu da će možda dobiti svog Edvina van der Sara, koji je radio fantastičan posao u Ajaksu. Dok ovi iz sportskog sektora nisu počeli da šalju lascivne poruke koleginicama...


tagovi

Đorđo KjeliniJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara