Sadašnjost i prošlost Saragose, Baždar i Radomir Antić (© FC Zaragoza)
Sadašnjost i prošlost Saragose, Baždar i Radomir Antić (© FC Zaragoza)

Direktor Saragose otkrio: Kupili smo 50 odsto Baždarevog ugovora

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 17:47

Nalik prodaji Sadika u Almeriju

Zanimljiva promocija na društvenim mrežema, let do Aragona, lekarski pregledi, potpis ugovora, predstavljanje španskoj javnosti, a usput je stigao Samed Baždar da odradi i početna dva treninga u Saragosi.

Doskorašnji napadač Partizana se ekspresno preselio na Pirineje u poslu koji je izazvao nedoumice u ovdašnjoj javnosti, jer dugo nije bilo najjasnije pod kojim uslovima se talentovani Pazar preselio na novu adresu. Početna informacija glasila je da će crno-beli dobiti 3.000.000 na ime obeštećenja u dve jednake rate, plus bonus od 500.000 evra, zatim su iz Humske poručili kako su uspeli korekcijom ugovora da dobiju više novca i da je suma blizu 4.000.000 evra, dok je Marka insistirala na ceni od 1.800.000, uz bonuse.

Izabrane vesti

Deo zavrzlazme rešio sportski direktor Saragose, Huan Karlos Kordero, na predstavljanju novog napadača.

Baždar je potpisao na pet godina, pošto smo kupili 50 odsto ekonomskih prava. Smatram Sameda jednim od najperskektivnijih napadača u evropskom fudbalu. Može da se prilagodi igri i kao drugi špic, povezuje se sa ostatkom tima, čini saigrače boljim“, pojasnio je Kordero.

Crno-belima svakako ostaje deo koji se tiče bonusa i iznosi, potvrđuju i Španci, 500.000 evra, dok se pretpostavlja da drugu polovinu ugovora Saragosa može da otkupi po ceni i do određenog datuma, zavisno da li će se – i kad – plasirati u Primeru, kao što je bio slučaj kad je Parni valjak prodavao Umara Sadika Almeriji. Ispostavilo se da je Nigerijac bio važan faktor u plasmanu Andalužana u elitu, a isto očukuje i klub sa Romarede od Baždara.

Primetili smo ga tako što smo skautuirali sve vrste tržišta. Naše u Španiji je takvo da svi klubovi gledaju iste fudbalere i zato su cene visoke. Baždar je dugoročna investicija, nadamo se da će se brzo prolagoditi kako bi od početka prvenstva mogao da nam pomogne. Možda će nam doneti ono što špicevi pre njega nisu. Njegov angažman je atraktivan i sigurno će nam doneti ono što trenutno u napadu nemamo. Siguran sam da će uspeti“, dodao je sportski direktor Saragose.

U ovom klubu, pre Baždara, igrala su devetorica Srba, sa većim ili manjim pečatom, a Samed želi da bude nalik Savu Miloševiću.

Znam da su moji sunarodnici igrali za Saragosu i da su neki bili uspešni, istakao bih Miloševića, jer sam poput njega i ja napadač i voleo bih da dođem do visina koje je on postigao. Snalažljiv sam na više pozicija u napadu, ali se najkomotnije osećam kao centarfor i želja mi je da što pre vratimo Saragosu u Primeru“, dodao je 20-godišnji špic.


tagovi

SaragosaSamed BaždarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara