Brener (©Reuters)
Brener (©Reuters)

Diniz i Brener se vraćaju na Marakanu sa šampionskim ambicijama

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 23:11

Derbi 27. kola brazilske Serije A igra se u Riju

Fudbaleri Fluminensea dočekaće Sao Paulo na svojoj Marakani (01.00). Reč je o duelu timova koji spadaju u 12 najvećih u zemlji, Sao Paulo ima šest državnih titula, Fluminense dve manje. Trikolori sa Morumbija daleko su uspešniji klub na međunarodnoj sceni sa tri titule u Kopa Libertadoresu, dok je Fluminense svega šest puta i igrao ovo takmičenje, jednom je stigao do finala.

Ne gaje preveliko rivalstvo, ali uvek ima naboja u njihovim duelima, ove sezone su su se sastali u septembru,Sao Paulo je slavio kod kuće sa 3:1. Oba tima doživela su poraze u prethodnim duelima, Fluminense je poražen od Atletiko Gojanensea na gostovanju (1:2), dok je Sao Paulo pretrpeo poraz u kupu od Gremija (0:1). Razlika je u tome što je ekipa sa Morumbija poraz doživela pre samo dva dana, dok je Flu igrao još pre devet. Dakle, domaćin je daleko odmorniji, ali novi trener Marsao još traži prvi trijumf na klupi. On je nasledio Odaira Helmana na mestu šefa struke u Riju (bio mu je asisten) pre poraza od Atletika remizirao je sa Vaskom. Pred duel sa Sao Paulom ne može da računa na Lukasa Klara, Luisa Enrikea, Hadsona, Gansa i Nenea.

Izabrane vesti

Sa druge strane, trener Fernando Diniz je ostao po prilično tajnovit po pitanju postave, nije hteo da pojasni da li će odmarati igrače za revanš meču kupa protiv Gremija. Imao je svega jedan trening da pripremi ekipu, a u prvoj postavi je siguran samo Reinaldo, koji je zbog suspenije propustio polufinale kupa. Van stroja su Volas, Lizeiro, Paulinjo Boja, Lukas Peri i suspendovani Če Če.

Utakmica u Rio de Žaneiru imaće posebnu težinu za dvojac iz Sao Paula. Trener Fernando Diniz je minule sezone predvodio Fluminense, dobio je otkaz nakon seriji loših rezultata i generalno razočaravajuće sezone. Kada je prošle godine stigao u Flu kao jedno od pojačanja doveo je mladog napadač Brenera, koji nije dobijao priliku na Morumbiju. Nije ga previše koristio, imao je ulogu sa klupe, upisao tek šest nastupa za tim sa Marakane, pa se vratio se pozajmice u matični klub - samo da bi ga i tamo dočekao Diniz. Ipak, njihova saradnja ovoga puta daleko je drugačija. Momak koji će 16. januara napuniti 21 godinu postao je jedan od ključnih igrača Sao Paula, pa je na 36 nastupa postigao 20 pogodaka ove sezone. Diniz je pokušao da pojasni kako ga je preporodio.

"Kada sam stigao u Sao Paulo zamolio sam ga da se vrati. Ubedio sam Brenera da mora da se promeni, da mora fudbal da shvati ozbiljnije, jer može puno da mu ponudi. Sada je daleko odgovorniji, disciplinovaniji i voli da pomaže drugima. To su ljudske karakteristike, nisam ga učio kako da igra fudbal. Pričam mu malo o pozicioniranju, a on mi uzvraća golovima. U mojem timu, zbog načina fudbala koji propovedam, onaj koji pomaže i podržava druge i koji se potpuno posveti timu na kraju najviše profitira", izjavio je trener Sao Paula Fernando Diniz.

Diniz i Brener će imati motiv više na Marakani, trener koga nazivaju brazilskim Gvardiolom je od otkaza u Riju stigao do prvog mesta na tabeli sa Sao Paulom. Brener je od promašaja postao jedan od najboljih mladih igrača u zemlji.

BRAZIL, SERIJA A - 27. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Koritiba 2:0

Fortaleza - Flamengo (u toku)

Gojas - Sport Resife (u toku)

Nedelja

01.00 (3,60) Fluminense (3,20) Sao Paulo (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Sao PauloFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara