(©Reuters)
(©Reuters)

Dini kreirao pobedu Ivićevog Votforda, Paunović i Reding srušili KPR

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 18:04

Temu Puki gura Norič ka Premijer ligi

Mučili su se Ivićev Votford i Paunovićev Reding na gostovanjima. Zatvorili su sve prilaze golu Birnmingem i KPR, odolevali su jako dugo, ali su Votford i Reding golovima u samoj završnici uspeli da dođu do tri izuzetno važna boda u trci za povratak u Premijer ligu i opravdaju ulogu favorita.

Opsedali su Stršljenovi gol Birmingema, tražili su pukotinu u odbrani i nisu uspevali da je pronađu sve do 85. minuta. Iz igre nije bilo načina da tim Vladimira Ivića otključa domaćina, ali jeste iz prekida. Dosuđen je penal za Votford, loptu je namestio Troj Dini i poslao je iza leđa Eteridža – 1:0. Bio je to drugi Dinijev gol u poslednja dva meča i deluje da napadač i kapiten Stršljenova ulazi u prepoznatljivu formu, a da Ivić dobija pouzdano rešenje u napad na promociju.

Izabrane vesti

Čekao je Ivić do 85. minuta da odahne i čvrsto stisne pesnicu, a Veljka Paunovića su njegovi momci koji minut duže držali u neizvesnosti. Talentovani francuski vezista Mišel Olise bio je koban po Policajce, a Reding je kao i Votford dobio minimalnim rezultatom i ušao u krug sa Svonsijem i Votfordom. Sve tri ekipe imaju po 33 boda.

Ako se Norič ponovo ekspresno vrati u Premijer ligu, najzaslužniji će biti finski golgeter Temu Puki. Napadač Kanarinaca postigao je dva gola na gostovanju Blekburn Roversima, došao je do brojke od devet golova u sezoni, u Čempionšipu. Norič je i nakon 18 odigranih kola ostao lider Čempionšipa.

Bornmut je potrvrdio da je najbolji napad lige. Napunile su Trešnjice mrežu Hadesfilda u prvom poluvremenu i rešile pitanje pobednika. Dominik Solanke je sa dva brza gola trasirao put Bornmutu do novog trijumfa i ostanka na mestu koje vodi direktno u Premijer ligu. Iako je imao veliku prednost domaćin nije usporio u nastavku. Nije se Bornmut zadovoljavao sa visokih 3:0 sa poluvremena, u nastavku je spakovao još dva gola.

Subotnji program otvoren je derbijem južnog Velsa. Kardif i Svonsi ispoštovali su tradijiciju, odigrali su čvrsto, a Labudovima je pobedu doneo Džamal Lav. Slavio je Svonsi sa 2:0, Lav je postigao oba gola protiv Plavih ptica i odaljio Kardif od pozicija koje vode u plej-of. Stiven Kuper i njegovi izabranici učvrstili su poziciju u samom vrhu najjače druge lige na svetu i posle deset godina su se Labudovi sa gostovanja Kardifu vratili kući sa tri boda.


ČEMPIONŠIP – 18. KOLO

Subota

Kardif - Svonsi 0:2 (0:1)

Notingem Forest - Brentford 1:3

Birmingem - Votford 0:1 (0:0)

Blekburn - Norič 1:2 (0:1)

Bornmut - Hadersfild 5:0 (3:0)

Derbi - Stouk 0:0

Luton - Preston 3:0 (2:0)

Midlzbro - Milvol 3:0 (3:0)

KPR - Reding 0:1 (0:0)

Roteram - Bristol Siti 2:0 (2:0)

Šefild Venzdej - Barnsli 1:2 (1:2)

Vikomb - Koventri 1:2 (0:2)




tagovi

Vladimir IvićVeljko PaunovićvotfordReding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara