Dinamova transfer-magija ne prestaje: Ivanušec ide za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 16:16

Taj transfer će probiti cifru od 250.000.000 evra prihoda od prodaje igrača u poslednjih 10 godina...

Šuška se mesecima unazad kako su na izlaznim vratima Livaković, Petković, Oršić, Tolić... A lako bi moglo da se desi da prvi Maksimir napusti Luka Ivanušec (23). Poznati menadžer Marko Naletilić još ranije je govorio da talentovani vezista sasvim izvesno igra svoju poslednju sezonu u Dinamu, međutim kako pišu zagrebačke Sportske novosti nije isključeno da reprezentativac Hrvatske već ove zime ode.

Bio bi to sigurno veliki udarac za Dinamo, koji za razliku od nekih ranijih sezona ima pred sobom tešku i neizvesnu trku za titulu - ako je verovati dosadašnjem delu šampionata - ali ako se tačnim ispostavi informacija hrvatskog lista da će Modri u zamenu za njegovu slobodu inkasirati oko 15.000.000 evra, nema sumnje da će taj udarac umeti da amortizuju. Kao i svaki dosad.

Izabrane vesti

Ivanušec je pre dve i po godine, dok je još nosio dres zagrebačke Lokomotive, bio na meti Brentforda. Tada se ipak odlučio da ostane u domovini, da sazri i stekne iskustvo, što će se pokazati kao pun pogodak. Dinamo ga je kupio za 3.000.000 evra i sva je prilika neće imati nikakvih problema da tu cifru upetostruči prilikom njegove prodaje.

Sportske novosti ne navode konkretno koji su klubovi zainteresovani. Pišu da najozbiljniji upiti dolaze iz Engleske (ovoga puta Brentford nije u konkurenciji), ali da ni Italijani nisu imuni na ono što je Ivanušec pokazivao jesenas.

"Luka se u 2021. pretvorio u jednog od ključnih igrača Dinama, postao A reprezentativac. U svim rotacijama i promenama pozicija uspeo je da se nametne kao igrač bez kojeg je danas teško zamisliti startnu postavu Zagrepčana. Nema sumnje, suma od petnaestak miliona evra dobro bi legla kasi Dinama, međutim njegova prodaja, isto tako, predstavljala bi rizik u rezultatskom smislu", stoji u tekstu istog izvora.

Iz svega se da zaključiti da će uprava hrvatskog šampiona pokušati da prodaju odloži do leta.

Kad god da dođe do velikog transfera Dinamo će njime probiti cifru od 250.000.000 evra zarađenih od prodaje igrača u poslednjih deset godina. O kako se dobrom prihodu radi govori to da su recimo, Crvena zvezda (blizu 87.000.000) i Partizan (112.000.000), u istom periodu, inkasirali jedva 200.000.000.

(U pitanju su podaci sa specijalizovanog portala za procenu vrednosti igrača i transfere Transfermakt.de)

Pritom, Zagrepčani u svojim redovima imaju još trojicu igrača tržišno vrednijih od 10.000.000 evra. U pitanju su golman Livaković, Mislav Oršić i Bruno Petković.


tagovi

Luka Ivanušec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara