(AFP)
(AFP)

Dinamo Zagreb poslednji u Ligi konferencije! Šilja Pešić obradovao Stankovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.11.23. | 20:52

Bešiktaš eliminisan, maksimalna Viktorija Plzenj osvojila prvo mesto

Crno se piše zagrebačkom Dinamu ove sezone... Na domaćem frontu štuca i sve više zaostaje za ljutim rivalom Hajdukom, a loše mu ide i na međunarodnoj sceni. Nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, zagrebački Modri su na pragu eliminacije i iz Lige konferencije!

Dva kola pre kraja, Dinamo zauzima poslednje mesto u grupi sa tri osvojena boda posle drugog uzastopnog poraza od Viktorije Plzenj. Nakon što su Česi slavili u Maksimiru, večeras su pobedili Dinamo i na svom terenu – 1:0.

Izabrane vesti

Dominirala je Viktorija od početka i Dinamo je isključivo zahvaljujući sjajnom golmanu Karlu Zagorcu otišao na poluvreme sa samo golom zaostatka. Skinuo je bar dva, tri gola naslednik Dominika Livakovića. Jedini gol su Česi postigli iz penala u 35. minutu kada je Hori kaznio Mišićevo igranje rukom.

Dinamov trener Sergej Jakirović je na poluvremenu napravio dvostruku izmenu i tek nakon sat vremena je Dinamo počeo da preti. Uglavnom se sve okretalo oko mladog Martina Baturine ali njegove akcije saigrači nisu umeli da realizuju. Poradovali su se gosti u 94. minutu kada je Kulenović zatresao mrežu ali je VAR poništio gol jer je pre toga asistent Ristovski igrao rukom.

Sa maksimalnih 12 bodova, Viktorija Plzenj je obezbedila prvo mesto u grupi i osminu finala na proleće. Dinamu ostaju šanse za plasman u plej-of pošto do kraja gostuje Astani i dočekuje Balkani. Ali ako izgubi u Kazahstanu u sledećem kolu, evropska sezona je završena... Situacija bi mu bila još gora da Astana i Balkani danas nisu remizirali bez golova.

Evropsko proleće je obezbedio i PAOK, ali još se ne zna iz koje faze. Tim iz Soluna je večeras kiksnuo na svom terenu i odigrao samo 2:2 protiv Aberdina ali je uprkos tome zadržao prvo mesto u grupi. Međutim, moraće da ostane neporažen u Frankfurtu u narednom kolu ako želi da ga sačuva...

Škoti su već u 14. minutu šokirali Tumbu kada se Duk sjajno snašao između nekoliko domaćih defanzivaca na petercu i zatresao mrežu. PAOK je bio mnogo bolji u nastavku i zasluženo izjednačio kada je brazilski veteran Tajson pogodio poslem kontre i duplog pasa sa Despodovim. Imao je PAOK i prečku do poluvremena, a rezervista Samata je doneo potpuni preokret u 67. minutu posle samo nekoliko minuta na terenu. Međutim, sjajan gol Mekgrata iz slobodnjak je vratio Škote u utakmicu i odoleli su do kraja.

U istoj grupi je Ajntraht slavio minimalno u Helsinkiju lepim golom mladog alžirskog napadača Faresa Šaibija. Namestio se na 20 metara iskosa i pogodio suprotan ugao. Mogao je Ajntraht i do ubedljivije pobede ali nije imao sreće da drugim golom zatvori utakmicu ranije... Ajntraht i PAOK će u narednom kolu u Frankfurtu odlučiti o prvom mestu u grupi.

Ferencvaroš je vezao i treći uzastopni remi, a drugi protiv Genka. Večeras na svom terenu – 1:1. Aleksandar Pešić je na početku drugog poluvremena obradovao Dejana Stankovića i stadion u Budimpešti. Vrebao je i natrčao na odbijenu loptu koju golman gostiju nije ukrotio nakon šuta Fanija.

Ipak, Genk je uspeo da odgovori na vreme i na identičan naćin. Kolumbijski desnoi bek Munjoz je natrčao na odbijenu loptu i izjednačio. Osim Čukaričkog koji je eliminisan bez boda, situacija u grupi je prilično napeta. Fiorentina ima dva boda više od Fradija i Genka.

Legija je zabeležila i treću pobedu u četiri kola pošto je uzela maksimalnih šest bodova protiv autsajdera Zirnjskog. Poljaci su iskoristili greške Mostaraca u ranoj fazi i sve rešili za pola sata – 2:0. Prvi gol je pao nakon prekida i jako loše reakcije odbrane gostiju što je iskoristio Augustinjak, dok je pečat stavio Žozue iz penala nakon glupog penala Ćorluke.

Evropsku sezonu je završio Bešiktaš novim porazom od norveškog Bodea - 1:2. Presudio im je kamerunski napadač sa dva gola u Istanbulu i jednim u Norveškoj. Mumbanja je Bodeu doneo 2:0 posle 49 minuta igre, pa je pogodak Bingola bio samo zutešni za crno-bele.

LIGA KONFERENCIJE – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

21.00: (4,20) Slovan Bratislava (3,60) Lil (1,95)

21.00: (1,95) Olimpija Ljubljana (3,50) KI Klaksvik (3,90)

GRUPA B

21.00: (9,50) Brejdablik (6,25) Gent (1,27)

21.00: (5,00) Zorja (3,70) Makabi Tel Aviv (1,80)

GRUPA C

Astana - Balkani 0:0

Viktorija Plzenj - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

/Hori 35/

GRUPA D

Bešiktaš - Bode/Glimt 1:2 (0:1)

/Bingol 64 - Mumbanja 38, 49/

21.00: (1,33) Klub Briž (5,50) Lugano (8,50)

GRUPA E

Legija - Zrinjski 2:0 (1:0)

/Agustinjak 14, Žozue 30/

21.00: (1,40) Aston Vila (5,00) AZ Alkmar (9,00)

GRUPA F

Čukarički - Fjorentina 0:1 (0:1)

/Enzola 8 penal/

Ferencvaroš - Genk 1:1 (1:0)

/Pešić 48 - Munjoz 62/

GRUPA G

PAOK - Aberdin 2:2 (1:1)

/Tajson 23, Samata 67 - Dak 14, Mekgrat 70/

HJK Helsinki - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

/Šaibi 31/

GRUPA H

Nordsjeland - Spartak Trnava 1:1 (1:1)

/Ingvartsen 32 penal - Duriš 65/

21.00: (4,10) Ludogorec (3,70) Fenerbahče (1,85)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar PešićDinamo ZagrebFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara