Grbić (© Reuters)
Grbić (© Reuters)

Dinamo Zagreb kreće po golmana Atletiko Madrida

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 13:20

Grbiću na leto ističe ugovor sa Špancima, prvak Hrvatske je već krenuo u akciju

Sedam godina je stajao Dominik Livaković među stativama Dinama, učestvovao u osvajanju trofeja, branio u Ligi šampiona i Ligi Evrope, stigao do reprezentacije sa kojim je beležio uspehe, a onda se letos preselio u Tursku i otvorio etapu u Fenerbahčeu, ujedno i dilemu ko će ga naslediti u Maksimiru.

Trener Sergej Jakirović je posle odlaska Livakovića zatekao Ivana Nesvistića, ali on nije bio faktor stabilnosti, posle čega je bivši strateg Rijeke rešio da rizikuje i u startera promovisao Danijela Zagorca. Reč je o iskusnom, 36-godišnjem golmanu, čije partije su postale uverljive za hrvatske okvire i trebalo bi da bude „broj jedan“ do zime. A onda će u januarskom prelaznom roku Modri pokušati da dovedu novog golmana.

Izabrane vesti

I to poznatog. Njihova meta je Ivo Grbić, član Atletiko Madrida, saznaje portal Germanijak.

Reč je o rezervi Janu Oblaku, koji u konkurenciji Slovenca ne može da se nada minutima, osim kad je ovaj kažnjen ili povređen, kao što je bilo delom prošle sezone. Situacija je takva da Dijego Simeone veruje Oblaku, a Grbić je sve vreme na klupi, što je situacija s kojim se pomirio, ali koja mu ne prija. To pokušava da iskoristi Dinamo, uzdajući se da u status nekadašnjeg člana Lokomotive.

Otkako je otišao sa Poljuda, Grbić je za Atletiko branio samo 14 utakmica, bio je na pozajmici u francuskom Lilu, a saznanje da mu u junu ističe ugovor primamljivo je iz perspektive Dinama. Otvara prostor da već 1. januara pregovara nesmetano sa golamnom, koristeći FIFA pravila, samo je pitanje po kojoj ceni bi ga dobio. Atletiko ga neće baš lako pustiti, jer Čolo na raspolaganju ima još samo mlade čuvare mreže, od kojih je najstariji Antonio Gomis (20 godina), a tu su još Alehandro Iturbe i Serhio Mestre (po 18).

Germanijak dodaje da su kontakti uspostavljeni, kao da je put do realizacije dug, te da je Dinamu potrebna konkretna akcija. Pride novac, jer bi Grbić morao da bude dobro plaćen, kako Atletiku, tako i na ličnom nivou. Baš je novac razlog što Dinamo nije uspeo iz HNL-a uspeo da dovede golmana kog je hteo Sergej Jakirović. Kad je letos zamenio Igora Bišćana, želeo je Nedeljka Labrovića sa kojim je sarađivao na Rujevici. Reč je o jednom od najboljih golmana tamošnjeg prvenstva, međutim, kvalitet i košta. Rijeka ga je tad cenila na 3.000.000 evra, što Zagrepčani nisu želeli da plate. Mada je pitanje da li bi ga iz Kvarnera pustili u glavni grad, ako se zna da su se osetili prevarenim u slučaju trenera, pošto su smatrali da su čelnici Dinama radili iza leđa kako bi doveli Jakirovića, aktivirali klauzilu od 100.000 evra i tako prebrodili rastanak sa Bišćanom.

Da li će i sa Livakovićem?



tagovi

Ivo GrbićDinamo ZagrebSergej JakirovićEX-YU ligeAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara