Dinamo Zagreb dobio utakmicu sezone, otvoren put do titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 20:01

Osijeku nije pomoglo ni to što je imao igrača više u finišu...

Rane koje je Modrima naneo Šibenik zalečene su, Dinamo je dobio utakmicu sezone protiv Osijeka, osamio se na čelu tabele i napravio verovatno ključni korak za novoj tituli šampiona Hrvatske. Mamić - Bjelica 1:1.

Zagrepčani su slavili minimalnim rezultatom (1:0), a gol odluke postigao je Mislav Oršić u 15. minutu susreta. Od 79. minuta domaćin je igrao s igračem manje (isključen debitant Stefan Ristovski zbog dva žuta kartona), međutim Osijek nije uspeo iskoristi brojčanu prednost i dođe do dragocenog boda.

Izabrane vesti

Oršić je veliki junak Dinama, dok uloga tragičara ide Igoru Silvi. Petljao je Brazilac s loptom licem okrenut ka svom golu, Mislav Oršić mu se prikrao iz leđa, uzeo mu loptu i onda rutinski završio - 1:0. Imao je Dinamo još dve dobre prilike u prvom poluvremenu da duplira prednost. Probao je Oršić još jednom šest minuta posle vodećeg pogotka, a u šansi je bio i Luka Ivanušec.

Odličan je bio golman Osijeka Ivica Ivušić...

Drugo poluvreme donelo je bolji fudbal. Zagrepčani su u 47. minutu imali stativu (Ivanušec), a u 53. VAR je poništio penal koji je Ivan Bebek pokazao za Osijek. Ispostaviće se posle pregleda snimka da je svemu prethodio ofsajd, tako da se Dinamo spasao.

Modri su ovim trijumfom napravili sjajnu uvertiru za okršaj sa Krasnodarom u Ligi Evrope, odnosno za derbi sa Hajdukom koji je sledi.


tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara