Ivan Šaranić (@GNK Dinamo)
Ivan Šaranić (@GNK Dinamo)

Dinamo pred novim mega transferom - posle 74 minuta profi fudbala Real nudi 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 09:52

U pitanju je najveći talenat Modrih, Ivan Šaranić

Zagrebački Dinamo na pragu je još jednog mega transfera! Modri su juče saopštili da su od lisabonskog Sportinga otkupili ugovor Josipa Mišića (2.000.000 evra), a evo jutros Sportske novosti "bombarduju" region informacijom da je najveći talenat hrvatskog šampiona meta ni manje ni više do madridskog Reala.

U pitanju je 18-godišnji Ivan Šaranić, prvi strelac Dinamovih juniora (13 pogodaka), te strelac tri gola u sedam nastupa za drugi tim Zagrepčana. Mladi ofanzivni vezista (1,85 cm) debitovao je u finišu sezone i za seniorski sastav, ušavši tako u TOP 20 najmlađih igrača koji su zaigrali za Modre. Šaranić je u vreme debija imao 17 godina i sedam meseci.

Izabrane vesti

Od prvog protiv Varaždina do poslednjeg gola protiv Šibenika (1:0, asistencija za gol) Ivan Šaranić sakupio je ukupno 74 minuta profesionalnog fudbala na seniorskom nivou, ali to nije sprečilo Real da pripremi astronomsku ponudu. Kako navode Sportske novosti u pitanju je cifra od 10.000.000 evra.

Razume se, mladi Hrvat je već duže vreme na skeneru mnogih evropskih velikana. Statistika u mlađim slekcijama (82 gola na 87 nastupa za klub i reprezentaciju) etiketira ga kao novog Dinamovog vunderkinda, a dobro je poznato kakvu reputaciju Zagrepčani imaju kada je u pitanju njihova akademija i proizvodnja igrača.

Pa kad se raščuje da u Dinamu stasava "neki mali", lampice se pale širom Evrope, na najatraktivnijim lokacijama.

Real Madrid poslednjih godina ne štedi novac za tinejdžere. Za preko 100.000.000 evra pazario je trojicu Brazilaca - Rodriga, Vinisijusa i Rejnijera i očito ne namerava da se tu zaustavi.

Uprava Dinama napravila je sjajan potez kada je prošlog meseca uspela da produži ugovor s ovim momkom. Pretila je opasnost da Šaranić ode bez obeštećenja, pošto mu je isticala stipendija, međutim došlo je do dogovora i pao je paraf do 2027. Verovatno i dužina novog ugovora utiče na dobru pregovaračku poziciju Zagrepčana, kojima se smeši još jedan veliki posao.

Podsetimo, Ivan Šaranić bio je meta Barselone pre nešto više od godinu dana. Preko tadašnjeg skauta Katalonaca za regiju - Gorana Vučevića, razmatran je transfer u Blaugranu, ali sve je stopirano u jednom momentu zbog Dinamovih visokih potraživanja za tada i dalje samo perspektivnog stipendistu. Barselona ga je videla kao jednog od najboljih mladih igrača na svojoj poziciji, s izvanrednom tehnikom i potencijalom za dalji razvoj, pa ipak, do realizacije transfera nije došlo.

Izgleda da je s Realom druga priča.

Dinamo, jasno je, neće biti lak pregovarač. Na Maksimiru u Šaraniću vide naslednika Lovra Majera koji bi ovog leta trebalo da ode, takođe u velikom transferu. Nije međutim isključeno da posao oko 18-godišnjeg veziste bude utanačen po principu onog u kom je Joško Gvardiol potpisao za RB Lajpcig. Dakle da Šaranić po potpisu za Real ostane na pozajmici u Dinamu...


tagovi

Dinamo ZagrebIvan Šaranićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara