Dinamo počeo pripreme za Partizan sa duplo više golmana nego napadača

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 14:30

Ukrajinski viceprvak je u nedelju stigao u austrijski Tirol, gde će se spremati za 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Prvi rival Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Dinamo iz Kijeva, u nedelju je otputovao u Austriju, gde će se pripremati za novu sezonu. Ukrajinski klub će glavni deo priprema odraditi u Tirolu, a za dvomeč sa crno-belima trener Oleksander Šovkovskij će spremati 29 fudbalera.

Zanimljivo je da će među njima da bude duplo više golmana (četiri) nego napadača (dvojica). Šovkoskij je poveo čuvara mreže ukrajinske reprezentacije Georgija Buščana, te Ruslana Neščereta, Valentina Morguna i Denisa Ignjatenka. Na raspolaganju za to vreme ima samo dvojicu klasičnih centarfora, Vladislava Suprjagu i Vladislava Vanata.

Izabrane vesti

Sva petorica Dinamovih igrača koji su branili boje Ukrajine na Evropskom prvenstvu su sa ekipom od početka priprema, pošto su takmičenje završili još u grupnoj fazi i imali su dovoljno vremena za odmor. U Nemačkoj su bili pored Buščana još kapiten Dinama Andrij Jarmolenko, Bolodimir Bražko, Mikola Šaparenko i Vanat.

Neće Dinamo biti kompletan za dvomeč sa Partizanom 23. i 31. jula, zbog Olimpijskih igara. Za reprezentaciju Ukrajine u Parizu igraće Maksim Bragaru, Nikolaj Mihailenko i Valentin Rubčinskij. Takođe, početak priprema u Austriji će propustiti i omladinski reprezentativci Ukrajine Vjačeslav Surkis, Taras Mihavko, Nazar Balaba, Aleksej Gusev, Andrej Matkevič i Matvej Ponomarenko.

Dinamo će u Austriji odigrati nekoliko prijateljskih mečeva. Za sada je poznato da će se sastati sa nemačkim drugoligašima Paderbornom i Šalkeom, te danskim vicešampionom Brendbijem. Odigraće još nekoliko utakmica, ali će tek naknadno, u zavisnosti od slobodnih termina, odabrati rivale.

------------------------------

EKIPA DINAMA NA PRIPREMAMA U TIROLU

Golmani: Buščan, Neščeret, Morgun, Ignatenko

Odbrana: Popov, Sirota, Maljiš, Sebaljos, Dubinčak, Timčik, Bilovar, Djačuk, Vivčarenko

Sredina: Andrijevskij, Karavajev, Jarmolenko, Bujaljskij, Šepelev, Vološin, Pihalenok, Bražko, Kabajev, Carenko, Paško, Dijalo, Lonvejk, Šaparenko

Napadači: Suprjaga, Vanat


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------




tagovi

Dinamo KijevFK Partizankvalifikacije za Ligu šampionaŠovkovski Aleksandar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara