Dinamo kao Zvezda - sedma u nizu, 35. u istoriji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 22:01

Slavi se na Maksimiru; Modri u kvalifikacije za Ligu šampiona kreću iz druge runde i biće nosioci u svakoj

Rijeka je današnjim porazom u Varaždinu (1:3) pripremila sve uslove za večerašnje veliko slavlje na Maksimiru. Osijek se dobro držao više sat vremena, ali na kraju je ipak poklekao. Kombinovali su Modri u levom uglu terena, lopta je došla do iskusnog Josipa Mišića, ovaj je centrirao oštro, a na pravom mestu našao se kapiten Arijen Ademi i razgalio blizu 20.000 ljudi na Maksimiru - 1:0 u 72. minutu. Ispostavilo se, gol vredan nove titule.

Treba pomenuti da je Zagrepčanima posao bio olakšan, pošto je desetak minuta pre pobedonosnog pogotka gost ostao sa čovekom manje u polju. Portugalac Andre Duarte zaradio je isključenje nakon što je srušio Arbera Hodžu na rubu šesnaesterca. VAR se oglasio, sudija Kolarić otišao je da pogleda snimak i onda presudio - defanzivac Osijeka mora napolje.

Izabrane vesti

Razumljivo, šampion se razleteo po terenu, jurnuo po gol koje će mu obezbediti krunu i do njega došao zasluženo. Slavonci s desetoricom više nisu imali snage da se ravnopravno bore.

Tako Modri dva kola pre kraja šampionata HNL-a imaju sedam bodova više od Rijeke i mogu da slave sedmu krunu u nizu, odnosno 35. u istoriji, ukoliko uračunamo i onih pet predratnih (1923, 1926, 1928, 1937, 1940.), te jednu iz NDH (1943.)

Računajući Hrvatsku od raspada SFRJ, Dinamo je danas krunisan po 25. put.

Dominacija Dinama može se uporediti sa Zvezdinom u Srbiji. Osim što imaju jednak broj titula u ukupnom skoru (po 35), i jedni i drugi su u nizu od sedam. Samo još jedna potvrda da se radi o trenutno dva najmoćniji kluba na ovim prostorima...

Podsetimo, i Dinamo i Crvena zvezda mogu i do duple krune. Modri pred sobom imaju dvomeč sa Rijekom u finalu Kupa Hrvatske, dok crveno-beli za novi trofej igraju protiv Vojvodine, u finalu Kupa Srbije.

Kao šampion Hrvatske, Dinamo kvalifikacije za Ligu šampiona započinje od drugog kola (ili od plej-ofa, ukoliko Real osvoji LŠ). Zvezda do ligaške faze treba da preskoči samo jednu prepereku, onu u plej-ofu.



tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara