Dinamo je najveći konkurent Rijeci za titulu! Petković utišao Poljud, Nevistić odbranio pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 21:35

Modri savladali Hajduk u Splitu i ostavili ga na sedam bodova udaljenosti od lidera - 1:0

Ljujao se Hajduk poslednjih nedelja poput boksera koji se našao u nokdaunu posle teških udaraca protivnika, a večeras je doživeo nokaut u verovatno najvažnijoj borbi u sezoni. U ulozi fudbalskog teškaša našao se sjajni Bruno Petković, koji je utišao Poljud golom u 38. minutu utakmice i ostavio ljutog rivala na ogromnh sedam bodova udaljenosti od prvoplasirane Rijeke - 1:0 (1:0).

Zapravo, ekipa Željka Sopića dobila je novog najvećeg konkurenta za šampionski trofej u ovoj sezoni. Dinamo je sa večerašnja tri boda prišao lideru na pet bodova udaljenosti, a ima i utakmicu manje, što znači da je bitka za najvažniji u hrvatskom fudbalu ponovo potpuno otvorena.

Izabrane vesti

Podjednake zasluge za slavlje Zagrepčana imao je i golman gostiju Ivan Nevistić koji je u završnici meča zaustavio zicere Fahda Mufija i Ivana Kalinića i tako odbranio pobedu ekipe Sergeja Jakirovića.

Dinamo je do odlučujućeg gola došao iz prvog udarca u okvir gola na čitavoj utakmici. Bila je to dosta dobro organzivana akcija Modrih. Gabrijel je ostavio loptu Brunu Petkoviću na ivici kaznenog prostora, usledio je sjajan okret snažnog napadača gostiju, koji je potom poslao loptu uz samu desnu stativu skamenjenog Lovrea Kalinića.

Hajduk sa ničim drugim osim poseda nije mogao da se pohvali u prvih 45 minuta, pa je ekipa Mislava Karoglana već na poluvremenu morala na "raport" kod popularne Torcide. Strateg domaćih je nakon pauze u igru poslao Nikolu Kalinića i Šimuna Hrgovića, kako bi pokušao tu terensku nadmoć da materijalizuje pred protivničkim golom.

Kako je vreme odmicalo Hajduk je konačno počinjao da preti, da bi se u 69. minutu u kolosalnoj šansi Fahd Mufi. Brzonogi Marokanac je odlično ušao u slobodan prostor sa desne strane, stavio na ogromna iskušenja Ivana Nevistića, ali je ovaj odlično reagovao i skrenuo loptu u korner.

Odlični čuvar mreže Modrih zvanično je izrastao u igrača utakmice u 81. minutu kada je blistavo reagovao kod stopostotne šanse Nikole Kalinića i tako ispravio veliku grešku koju je prethodno napravio Kevin Teofil Katrin.

Jedna od poslednjih šansi za domaće prokockana je u 85. minutu, kada je Krovinović umakao svojim čuvarima posle prekida, ali je sa druge stative umesto u gol gađao u spoljni deo mreže.

HRVATSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Istra – Lokomotiva 0:0

Slven – Osijek 0:1 (0:1)

/Mierez 6/

Subota

Varaždin - Gorica 2:4 (1:2)

Rudeš - Rijeka 0:3 (0:1)

Hajduk - Dinamo 0:1 (0:1)

/Petković 38/



tagovi

Dinamo ZagrebHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara