Tuhel u Zagrebu (© Reuters)
Tuhel u Zagrebu (© Reuters)

Dinamo iz Zagreba "smenio" Tuhela! Čelsi traži novog trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 11:09

Očekivano

Sve može da se podnese, ali blamaža u Ligi šampiona ne može. Pala je i druga trenerska glava samo što je počelo najkvalitetnije fudbalskog takmičenje u Evropi. Opet je u pitanju Nemac. Samo dva sata pošto je RB Lajpcig smenio Domenika Tedeska posle poraža od Šahtjora (1:4) Čelsi je uručio otkaz Tomasu Tuhelu.

Ono što je bilo zaboravlja se. Računa se jedino što je sad. Razočaravajući početak sezone, mučenje na maltene svakoj utakmici i tek poneka pobeda, istanjili su živce Todu Bojlu, novi vlasnik je presekao posle debakla na stadionu Maksimir (0:1). Ispostavilo se da je Tuhelu presidio Mislav Oršić, autor gola kojim je Dinamo savladao Plavce u utorak veče. Čim se ekipa vratila u London, Tomasa je sačekao – otkaz.

Izabrane vesti

S obzirom da se navršava 100 dana otkako su novi vlasnici preuzeli klub i nastavljaju naporno da rade na njegovom jačanju, smatraju da je pravo vreme za ovakav potez. Tuhelu i njegovom stručnom štabu hvala za sav trud uložen tokom vremena provedenog na Stamford bridžu, imaće posebno mesto u istoriji Čelsija, posle osvajanja tri pehara“, piše na sajtu klub.

Tuhel je na Ostrvo stigao januara 2021. čim ga je otpustio Pari Sen Žermen usled trzavica sa sportskim direktorom Leonardom. Ono što nije uradio na Parku prinčeva, a ticalo se osvajanja Lige šampiona, jeste na novoj adresi, bilo mu je potrebno samo nekoliko meseci da ostvari najveći uspeh u karijeri. Na putu ka finalu je eliminisao Atletiko, Porto i Real, da bi na Dragao stadionu savladao Mančester Siti pogotkom Kaja Haverca.

Kasnije je pobedio Viljareal, tadašnjeg osvajača Lige Evrope, u meču za pehar Superkupa Evrope, dodao i planetarnu titulu na Svetskom prvenstvu za klubove, a u međuvremenu su počeli problemi u Premijer ligi. Uprkos ulaganjima. Tuhel nije znao na odgovarajući način da iskoristi Romelua Lukakua, na to se nadovezao i intervju Belgijanca u kome je otvoreno govorio o nasaglasju sa trenerom, bilo je problema sa još nekim igračima, pa je realtivno brzo ispao iz trke za titulu, pošto nije mogao da prati ritam Mančester Sitija i Liverpula.

Na početku ove sezoine deluje pogubljeno. Ostvario je tri pobede, od kojih su dve nad Evertonom i Lesterom protiv ekipa daleko skromnijeg kvaliteta, dok je onu protiv gradskog rivala zabeležio tek u napetoj završnici. U prvenstvu je trpeo šamare od Lidsa i Sautemptona, u Ligi šampiona od Dinama. E, to već uprava nije mogla da trpi.

Sa Stamford bridža su naglasili da se neće oglašavati do izbora novog trenera, a mediji među favorite za naslednika Nemca koji se zaustavio na 99 mečeva za Plavce ubrajaju Grema Potera iz Brajtona i Maurisija Poketina, beposlenog posle rastanka sa Pari Sen Žermenom, na čiju klupu se seo baš umesto – Tuhela.


tagovi

ČelsiTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara