Dileme nema, Liverpul uzeo Minamina! Igrači tražili Klopu da ga dovede, a on je već znao

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 19:11

Japanac će biti prvo januarsko pojačanje

Dileme više nema, Takumi Minamino će biti prvo zimsko pojačanje Liverpula. Gotovo smešna otkupna kaluzula od 8.500.000 evra je samo ubrzala ceo posao. Minamina još samo lekarski pregledi dele od potpisa za Liverpul koji će biti ozvaničen 1. januara. Ali to bi trebalo da bude samo formalnost.

Japanski ofanzivac je definitivno „prodao sebe“ igrajući za Salcburg u dva meča grupne faze Lige šampiona protiv Liverpula. Kakav utisak je ostavio u tim mečevima, najbolje govori to što su lideri Liverpulove svlačionice već posle onog prvog meča na Enfildu zatražili od Jirgena Klopa da pređe u akciju i dovede Japanca. A ne dešava se često da svlačionica puna zvezda sa tolikim oduševljenjem insistira na dovođenju igrača koji je za elitni evropski fudbal praktično anonimus.

Izabrane vesti

Dok je ceo svet brujao o njegovom kolegi iz napada Erlingu Halandu, Minamino je bio taj koji je ostavio jači utisak na Liverpulove igrače. Kada su zatražili od Klopa da dovede Japanca, dobili su odgovor da je Minamino odavno želja i da se radi na transferu.

Dobro upućeni lokalni mediji u Liverpulu otkrivaju da je Minamino došao na radar skauting službe još 2013. godine kada je igrao u rodnom Japanu za Serezo Osaku. Ipak, Red Bul Salcburg je bio najkonkretniji, najuporniji i u januaru 2015. doveo Japanca. Tokom skoro pet godina igranja u Austriji, Minaminove igre je su pažljivo praćenje od strane Liverpula. Ali i od strane Jirgena Klopa koji u poslednjih nekoliko meseci staža na klupi Borusije Dortmund 2015. godine bacio oko na momka iz Salcburga. Klop je uvek sa posebnom pažnjom pratio igrače iz Salcburga i kasnije kao strateg Liverpula insistirao na dovođenjima Sadija Manea i Nabija Keite koje je lansirao baš Salcburg.

Tako je pratio i Minamina, da bi apel svlačionice u oktobru konačno uticao na engelski klub da pređe na dela. Verovatno je i ulazak konkurencije u vidu Mančester Junajteda, Milana i Borusije Menhengladbah uticao na Redse da požure i započnu pregovore u novembru. Otkupna klauzula je bila prava bagatela za zainetersovane klubove.

Minamino je viđen kao idealna sveža krv pred nastavak šampionske trke u drugom delu sezone kada Liverpul tradicionalno ima probleme i kada bi moglo da dođe do zamora i pada motiva. Minamino igra uglavnom po desnom krilu, ali mu je kvalitet što može da igra na više pozicija i što voli da menja pozicije sa partnerima u napadu. A to je ono što Salah, Mane i Firmino vole da rade. Minamino će biti dobra alternativa sa klupe, biće vrlo motivisan za svaki minut koji mu Klop ukaže, a njegov dolazak bi mogao da znači i odlazak Džerdana Šaćirija koji nije baš najzadovoljniji statusom u timu.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara