Dilan Ortiz ponovo u srpskom fudbalu, u Hrvatskoj nije dao gol sedam meseci

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.02.24. | 12:25

Kolumbijski napadač na Čika Dači

Nekadašnji omladinski reprezentativac Kolumbije, Dilan Ortiz, vratio se u srpski fudbal nakon godinu i po dana, pošto je potpisao dvogodišnji ugovr sa Radničkim iz Kragujevca.

Mladi napad je prethodnih sedam meseci nastupao za Slaven Belupo, ali se nije upisao u strelce na 18 mečeva u svim takmičenjima, pa će povratak u golgetersku formu potražiti na Čika Dači.

Izabrane vesti

U Srbiju je došao sa 19 godina, tačnije u februaru 2020. godine kada je bio na pozajmici u Čukaričkom, a u našoj zemlji je nastupao i za Mačvu i Proleter. Iz Novog Sada je otišao u julu 2022. godine u rusku Ufu za obeštećenje od 250.000 evra, a tamo je na 42 utakmice postigao četiri gola i zabeležio osam asistencija.

Ortiz je sa Slavenom imao ugovor do leta 2026. godine, ali je do prekida saradnje došlo samo sedam meseci nakon potpisa za klub iz Koprivnice.

Kolumbijac je stasao u slavnom Atletiko Nasionalu, gde je prošao kroz omladinsku školu i postao prfesionalac, ali nije zaigrao za "zelene" iz Medeljina, zbog čega je "sreću" potražio na pozajmicama. Prvo je išao u Real Kartahemu, a potom u Čukarički i Mačvu, nakon čega je potpisao ugovor sa Proleterom. Sa Kolumbijom je učestvovao ka Kupu Juže Amerike za igrače do 20 godina.


tagovi

Dilan Ortiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara