©AFP
©AFP

Dijegu Kosti dovoljno šest minuta: Gremio u Čileu overio osminu finala

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.06.24. | 03:53

Brazilski klub pobedom (1:0) osigurao drugo mesto u grupi u Kopa Libertadores

Dve pobede posle uvodnih kola praznih šaka dovele su Gremio na korak od plasmana u narednu fazu Kopa Libertadores, a overu uspeha brazilski klub je režirao večeras trijumfom koji je golom potpisao Dijego Kosta (1:0).

Iskusni napadač pokazao je da još ima šta da pokaže, te je u šestom minutu iskoristio centaršut sa desneg boka, posle kornera i poslao loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Pogodak u ranoj fazi takmičenja zadovoljio je apetite Gremija, ali i naterao igrače Uačipata da budu konkretniji. Pretio je tim iz Čilea, vrebao priliku, ali je morao da se pomiri sa minimalnim porazom.

Gol Brazilaca uticao je da se Gremio preseli na drugu poziciju, iza Strongesta, dok je na začelju ostao Estudijantas sa četiri gola.

Pogotkom su gosti stigli do sume od devet bolova, a kako imaju još jedan izazov u grupnoj fazi, mogli bi da saldo uvećaju i na 12 bodova i tako preuzmu lidersku poziciju u Grupni C. Izabranici Renata Gauča su pobedom napravili važan korak u Kopa Libertadores od kojeg se istovremeno oprostio Uačipato, jer je čileanski predstavnik završio treći u grupi, pa će se preseliti u šesnaestinu finala Kopa Sudamerikane.

KOPA LIBERTADORES – ZAOSTALI MEČ 4. KOLA

GRUPA C

Sreda

Uačipato - Gremio 0:1 (0:1)

/Kosta 6/



tagovi

Kopa LibertadoresGremioDijego Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara