Dijas i Endrik ukrali šou Embapeu, Real lagano pritiska gas (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 19:05

Prvak Evrope se mučio više od 45 minuta protiv Valjadolida, ali na kraju ipak uverljivo slavio

Real Madrid slavi prvu pobedu u La ligi ove sezone. Nije bilo blistavo, nije bilo spektakularno - falio je debitantski pogodak Kilijana Embapea na premijeri pred krcatim Santijago Bernabeuom - ali nakon remija protiv Maljorke na startu šampionata, prvaku Evrope najvažnije je bilo da uzme tri boda. Što je uz ozbiljne muke u prvom poluvremenu ipak uspeo - 3:0.

Valjadolid se pokazao kao veoma organizovana ekipa, s jasnom idejom kako se treba braniti od Belog uragana, i sve je to sasvim fino 'ferceralo' više od 45 minuta. Luis Peres je mučio Vinisijusa, Kilijan Embape upadao u zamke, često bivao odsečen, Arda Guler nije uspevao mnogo toga da iskreira...

Izabrane vesti

Sve se okrenulo nakon slobodnog udarca u 50. minutu susreta, kada je Fede Valverde uz pomoć jednog igrača gostiju pogodio za 1:0, nakon čega je laknulo i Karlu Ančelotiju i njegovim momcima.

Tako rasterećeni, Kraljevići su polako ali sugurno počeli da pritiskaju papučicu gasa. Samopouzdanje je raslo, Valjadolid počeo da gubi onu početnu defanzivnu formu i bilo je jasno da neće moći da se odupre i spasi poraza.

Bernabeu se dizao na noge kada god bi Embape primio loptu, na bilo kom delu terena. Napravio je Francuz nekoliko atraktivnih poteza, no gol nije uspeo da postigne. Najbliži je bio pri rezultatu 1:0, kada je pokušao pretom - Karl Hejn ostao je ukopan u mestu i lopta ga je praktično pogodila.

Ančeloti je uočio koliko se njegov tim mučio u organizaciji napada i prenošenju lopte na polovinu rivala, zbog čega je u 69. minutu na teren poslao Luku Modrića i Braima Dijasa. Upravo je ovaj drugi rešio utakmicu i režirao najlepši kadar na meču. Igrao se 88. minut kada je na divan dugi pasa Edera Militaoa reagovao mangupsko-majstorski i 'bocnuo' preko golmana gostiju za 2:0.

Šansu da debituje pet minuta pre kraja dobio je i mlađani Brazilac Endrik. Bilo mu je potrebno svega desetak minuta da se upiše u strelce. Dijas je odradio dobar deo posla, dodao do svog napadača, a ovaj tukao kao iz topa u bliži ugao.

Endrik (18 godina i 35 dana) tako je postao treći najmlađi strelac u istoriji madridskog velikana, posle Rivere (17 godina i 111 dana), odnosno Raula Gonzalesa (17 godina i 131 dan).

Podsetimo, Madriđani su danas igrali bez Džuda Belingema, prošle sezone najvažnijeg igrača - zbog povrede. Osetilo se to u kreaciji, međutim Ančeloti je rešio problem, a Braim Dijas pokazao da bi mogao da bude adut iz rukava ove godine.

Pa kad se sve to posloži kako treba...

Možete misliti kako će Real izgledati. Svi ovi detaljčići od večeras samo su blagi nagoveštaj. Daleko su Madriđani još od prave napadačke uigranosti, a kamoli od punog potencijala.

PRIMERA – 2. KOLO

Petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)

/Mingeza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopes 14/

Sevilja – Viljareal 1:2 (1:1)

/Lukebakio 45+6 – Dandžuma 2, Perez 90+5/

Subota

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Garsija Santos 55/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1

/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42/

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

Espanjol - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Kubo 80/

Nedelja

Real Madrid - Valjadolid 3:0 (0:0)

/Valverde 50, Braim Dijaz 88, Endrik 90+6/

19.00: (2,35) Leganes (3,10) Las Palmas (3,30)

19.15: (2,55) Alaves (3,20) Betis (3,15)

21.30: (1,63) Atletiko Madrid (3,90) Đirona (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Primera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara