Holanđani neće kao Belgijanci: Da se liga nastavi u drugom delu juna

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.04.20. | 16:11

I da se okonča do 3. avgusta

Posle preporuke UEFA da se nacionalne lige privedu kraju kad god to da bude moguće, krenula su zasedanja po državama, da se vidi kakve su opcije na raspolaganju klubovima.

Dok su se Belgijanci oglušili o preporuku UEFA i već prvenstvo proglasili završenim i dodelili titulu Klub Brižu, u susednoj Holandiji imaju drugačiju ideju.

Izabrane vesti

Na današnjem zasedanju Fudbalskog saveza razrađena su dva moguća scenarija, s tim što je drugi kao „plan b“, poslednja opcija za slučaj da lopta, ipak, u dogledno vreme ne bude mogla da krene s centra.

U saopštenju koje je objavio FS Holandije stoji da je plan A da se prvenstvo nastavi kada to mogućnosti dozvole i da se dovede do kraja. Novi rok koji je dala UEFA je 3. avgust kao poslednji do kada bi nacionalne lige trebalo da se okončaju, što znači da će Lale svoj šampionat nastaviti sredinom juna, čim to uslovi budu dozvolili.

Drugi, rezervni plan je da se prvenstvo proglasi gotovim, ali to bi povuklo brojne posledice sa sobom, pa u Holandiji o njemu ne žele, iako moraju, da razmišljaju.

Za 7. april zakazan je sastanak predstavnika Fudbalskog saveza, Lige i klubova, na kojem će se detaljnije razraditi oba ova scenarija. Ali, kako se kaže, insistiraće se na „čistom računu“, odnosno na odlukama koje će biti donete uz što veću podršku, čisto da ne bi sutra bilo upiranja prstom.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara