Dibala je ostao, ali Roma igra očajan fudbal... Hvičine majstorije obasjale Napulj

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 22:45

Empoli slavio na Olimpiku (2:1), Napoli ubedljiv protiv Bolonje (3:0)

Paulo Dibala je ostao u Rimu i napunio Olimpiko protiv Empolija, ali nivo igre ekipe Danijelea de Rosija je daleko ispod nivoa koji želi da igra jedan od kandidata za visok plasman u Seriji A. To je iskoristio odlični sastav Roberta Daverse i apsolutno zasluženo odneo sva tri boda iz Večnog grada - 2:1 (1:0).

Rimljani su prosuli sat vremena igre, nakon čega je bilo prekasno za povratk jer su gosti već vodili sa 2:0. Tek kada su Kristantea i tragičara Paredesa zamenili daleko kreativniji Le Fe i Baldanci, Vučica je krenula da napada i stvara prilike. Ipak, iako su imali nekoliko odličnih prilika, domaći su morali da se zadovlje samo utešnim pogotkom Eldora Šomurodova u 80. minutu.

Izabrane vesti

Empoli je fantastično otvorio meč, propustio tri kolosalne šanse u prvih 20 minuta, a onda konačno nagrađen vođstvom u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je brzogi Emanuel Đasi zatresao mrežu Mileta Svilara.

Na početku drugog poluvremena, Lorenco Pelegrini je pogodio prečku na početku drugog poluvremena, ali to nije donelo igru domaćinu. Roma je krenula agresivnije, ali je kompas izgubio Paredes u 60. minutu, napravio jedanaesterac na ivici kaznenog prostora, što je kaznio Lorenco Kolombo i sigurnim udarcem duplirao prednost svog tima.

Roma je napadala još više nakon smanjenja rezultata, a najbliža izjednačenju bila je u četvrtom minutu nadoknade kada je stativu pogodio Dibala.

Napoli je razočarao na otvaranju sezone u Veroni, ali se večeras iskupio svojim navijačima ubedljivom pobedom nad Bolonjom na stadionu Dijego Armando Maradona - 3:0 (1:0).

Najzaslužniji za to bio je fenomenalni Hviča Kvarachelija, koji zabeležio sjajnu asistenciju za Di Lorenca u 45. minutu, a potom u postigao i pogodak u 75. minutu.

Sastav Antonija Kontea je imao dosta problema u prvom poluvremenu da se nametne na terenu kao tim koji se pita za konačan rezultat. Bolonja je dobro kontrolisala loptu, doduše, ni ona nije previše napadala, ali se čekao trenutak koji bi mogao da odvede meč u jednu ili drugu stranu.

Za taj specijalan trenutak bio je zaslužan Kvarachelija, koji je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu preko čitave odbrane Bolonje i pefektno pogodio Đovanija di Lorenca, koji je utrčao u prazan prostor i matirao Lukasa Skorupskog.

Kakav je majstor, Hviča je demonstrirao i kod svog gola, kada mu je asistirao Rahmani, a onda je došao trenutak da Konte pruži šansu igračima sa klupe. I tu je pogodio u metu. David Neres je pokazao prodornost i da uskoro možemo da ga očekujemo kao startera u ovom timu. U četvrtom minutu je odlično probio po boku i na pravom mestu pronašao Đovanija Simeonea, koji je bio prilično slab na Bentegodiju, ali je večeras pogodio metu i zapečatio sudbinu učesnika Lige šampiona u ovoj sezoni.

SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49 - Isaksen 90+5/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Nedelja

Fjorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)

/Di Lorenco 45+2, Kvarachelija 75, Simeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

/Šomurodov 80 - Gjasi 45, Kolombo 61/

Ponedeljak

18.30: (2,20) Kaljari (3,45) Komo (3,60)

20.45: (5,00) Verona (3,50) Juventus (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hviča KvarachelijaPaulo Dibala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara