Foto: AFP
Foto: AFP

Di Marija razbudio užasnu Benfiku, Sporting žali zbog minimalne pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 23:55

Minimalna prednist Lavova nakon prvog meča polufinala Kupa Portugalije – 2:1

Pobeda nad najvećim rivalom je uvek velika i značajna, mada bi moglo da se dogodi da ova večerašnja ne bude dovoljna Sportingu da eliminiše Benfiku u polufinalu Kupa Portugalije i ode u veliko finale – 2:1 (1:0).

Sastav Rubena Amorima imao je vođstvo od 2:0, ali je još u prvom poluvremenu mogao da razreši svaku dilemu po pitanju plasmana u finale, s obzirom da su posle vodećeg gola Pedra Gonkalvesa u devetom minutu utakmice, Lavovi imali još tri četiri vrlo dobre prililke. U 14. minutu je pretio Viktor Đokereš, na isteku pola časa i Morten Hjulman. Anatoli Trubin je zaustavio Đokerešeov udarac u 35. minutu utakmice, dok je poslednju šansu za promenu rezultata u poslednjim trenucima prvog poluvremena propustio Markus Edvards.

Izabrane vesti

Asistent kod prvog gola na meču bio je pomenuti Hjulman, koji je odlično centrirao sa desnog boka i na pravom mestu pronašao Gonkalvesa, dok je kod drugog u 54. minutu utakmice fantastičnu dubinsku loptu spoljnim delom kopačke poslao Geni Katamo. Lopta je stigla do Đokereša, koji je hrabro ušao u sredinu, namesti se na udarac i matirao Trubina.

Da u svojim redovima nije imala vanvremenskog asa kao što je Anhel di Marija, Benfika bi bila osuđena na kapitulaciju. Ovako, Argentinac je digao svoju ekipu iz potpunog nokdauna i učinio je boljim rivalom u poslednjih pola sata utakmice. Prvo je u 69. minutu fantastično pronašao Fredrika Aursnesa na vrhu peterca, a samo tri minuta i sam je pogodio mrežu domaćina. Ipak, posle gledanja VAR snimka sudije su procenile da je Kasper Tengstet prilikom udarca Argentinca ometao Franka Israela.

Sastav Rubena Amorima se nakon toga ponovo trgao i uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu, pa je umalo to krunisao nivim golom. Nuno Santos je postigao evrogol u trćem minutu nadoknade, ali je pogodak poništen zbog ofsajda u uvodnoj fazi akcije.


KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE

Četvrtak

Santa Klara - Porto 1:2 (1:0)

/Martins 27 - Evanilson 52, Galeno 61/

KUP PORTUGALIJE – POLUFINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

Sporting Lisabon - Benfika 2:1 (1:0)

/Gonkalves 9, Đokereš 54 - Aursnes 68/


tagovi

Kup PortugalijeAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara