Prvi pogodak Salaha (© Reuters)
Prvi pogodak Salaha (© Reuters)

Devet sati patnje, devet minuta genija: Salah je stari, Liverpul liči na sebe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 19:18

Druga vezana pobeda Crvenih u Londonu, posle Totenhema savladan i Vest Hem – 3:1

Dve posete Londonu, dve pobede. Ponovo Liverpul liči na sebe. Pre tri dana tukao je Totenema na novom Vajt Hart Lejnu 3:1, u pretposlednjem susretu nedeljnog programa 21. kola Premijer lige i Vest Hema identičnim rezultaotm, iskoristivši remi Mančester junajteda sa Arsenalom i poraz Lestera od Lidsa da se popne na treće mesto tabele i popravi šanse za odbranom tutule.

Bude li u nastavku sezone igrao kao na Olimpijskom stadionu takve ambicije biće snažno utemeljene. Tim pre što je opet do tri boda stigao okrnjen, pošto se na sve kadrovske probleme (Van Dajk, Gomez, Žota, Fabinjo, Keita, Matip) nadovezao onaj u liku odsutnog Sadija Manea, ali sve dok ima Mohameda Salaha, može Jirgen Klop da nakrivi kačket i razvuče osmeh, pokazujući ne samo belinu zuba, već i genijalni trenerski um.

Izabrane vesti

Trpeo ga je – a šta drugo da radi, kad je Egipćanin fudbaler posebne klase – čekao skoro meseci i po dana, još od gostovanja Krista Palasu, da bi ga napokon dočekao početkom drugog poluvremena dosadne i prilično neinteresantne utakmice u glavnom gradu Engeske. A onda je Salah na pas Kurtisa Džounsakoga je Klop uveo samo 40 sekundi ranije umesto Džejmsa Milnera – promešao odbranu sastava Dejvida Mojesa i pogurao Crvene ka trijumfu, koji je i sam osigurao savršenim prijemom lopte posle brzopotezne akcije Trenta Aleksandra Arnolda i Džerdana Šaćirija, te laganom egzekucijom.

Malo više od deset sati premijerligaškog fudbala nije dao gol, a onda je spakovao dva za devet minuta. Postao je prvi Liverpulov fudbaler još od Jana Raša koji je u četiri vezane sezone postigao najmanje po 20 golova u svim takmičenjima. Od dolaska iz Rome, Faraonove brojke su zastrašujuće: 44 u prvoj, 27 u drugoj, 23 u prethodnoj i 21 u ovoj takmičarskoj godini. Biće ih još...

Možda već naredne sedmice, kad na Enfild dolaze Brajton i Mančester Siti. Crveni ponovo liče na šampionski sastav, a za njih je posebno važno što su to dokazali protiv Vest Hema, koji je pre ovog duela vezao šest pobeda. No, Klopov tim je druga dimenzija.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Everton - Njukasli 0:2 (0:0)

/Vilson 73, 90+3/

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Eze 60/

Mančester Siti - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Žesus 9/

VBA - Fulam 2:2 (0:1)

/Bartli 47, Pereira 66 - Rid 10, Kavalijero 77/

Arsenal – Mančester junajted 0:0

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:1)

/Barkli 41/

Nedelja

Čelsi - Barnli 2:0 (1:0)

/Aspilikueta 40, Alonso 84/

Lester - Lids 1:3 (1:1)

/Barns 13 - Dalas 15, Bamford 71, Herison 84/

Vest Hem – Liverpul 1:3 (0:0)

/Doson 87 – Salah 57, 68, Vajnaldum 84/

20.15: (3,00) Brajton (3,10) Totenhem (2,50)

*** kvote su podložne promenama 



tagovi

LiverpulMohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara