Detalji transfera Miodraga Pivaša u Njukasl: Jedinstvu 800.000 evra i 20 posto

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 14:05

Sledeća stanica Belgija ili Holandija

Novi član Mozzart Bet Superlige bio je, u jednom trenutku ovog leta, prava senzacija. Kao bomba odjeknula je vest da je Njukasl blizu dogovora sa supertalentovanim srpskim štoperom Miodragom Pivašom. Uslikan je Pivaš na stadionu Sent Džejms Park, što je bila potvrda informacije da popularne Svrake u mladom Srbinu vidi dostojan potencijal za budućnost.

Transfer još nije ozvaničan. Ali, prema saznanjima Mozzart Sporta, izvesno je da će Jedinstvo zaraditi finu svotu novca za Miodraga Pivaša. Njukasl će u kasu novo člana Mozzart Bet Superlige ubaciti 800.000 evra, Jedinstvo će pripasti i 20 posto od narednog transfera mladog štopera.

Izabrane vesti

Miodrag Pivaš bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa Njukaslom. Jasno je da neće odmah dobiti šansu u prvom timu, ekipi koja stremi najvišim ciljevima u Premijer Ligi. Narednu sezonu Miodrag Pivaš će provesti u Belgiji ili Holandiji, odnosno od nekom od timova sa kojima Njukasl ima saradnju.

Iako je označen kao defanzivni vezista, Pivaš je po vokaciji štoper i drugi deo sezone bio je redovan u postavi Jedinstva iz Uba. Čuveni srpski vezista i prvi čovek kluba Nemanja Matić je jednom prilikom pohvalio mladog reprezentativca Srbije i uporedio ga sa Nemanjom Vidićem i Branislavom Ivanovićem, koji su ostavili dubok trag u Premijer ligi igrajući za Mančester Junajted, odnosno Čelsi.

"Nisam znao šta me je snašlo kad sam to pročitao. Trebalo mi je vremena da te reči prihvatim i obradim valjano, ostanem pribran, a verujem da se nisam uzdigao. Hvala Nemanji što tako misli, njegovi saveti usmereni su ka tome da uvek pružim maksimum i nikad ne štedim protivnike. Više direktnih saveta dobijam od trenera Radovanovića. Znači mi što sam ga prvo gledao, zatim igrao uz njega na meču sa Kolubarom na kraju jeseni, a sad imamo odnos fudbaler-trener i tu mi je najviše pomogao. Baš sam napredovao slušajući koliko pažnje moram da obraćam na detalje. Prvo na taktiku! To je u Italiji presudni faktor. Kako je moja prirodna pozicija zadnji vezni, neprestano sam stajao ravno prema loptu i igri, a Ivan me naučio da se pozicioniram bočno", rekao je Pivaš za Mozzart Sport prošlog meseca.


tagovi

Miodrag Pivaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara