Desi se da i Benfika pogreši... Kapitalno pojačanje ide posle samo pola godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 19:18

Nadaju se da će izvući veći deo uloženog

Kada je Benfiku letos napustio dugogodišnji levi bek Aleks Grimaldo znalo se da će na toj poziciji ostati krater, a ne rupa... Španac je sedam godina nosio dres Orlova, blistao poslednjih sezona, a kakav je igrač u pitanju, vidi se i u Leverkuzenu.

Benfika je dugo skandirala tržište u potrazi zamenom i rešila da Grimalda zameni čak dvojicom igrača. Istina, otišao je i Mihailo Ristić ali on nije imao veliku ulogu i Benfika je morala da dovede dvojicu levih bekova da nadoknade Grimaldov ulčinak. Jedan je bio iskusni Huan Bernat koji je došao na pozajmicu iz Pari Sen Žermena, a drugi David Jurašek koji je praškoj Slaviji plaćen čak 14.000.000 evra i trebalo je da bude dugogodišnje rešenje.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je Čeh bio popriličan promašaj. Prvo se mučio sa povredom, potom dobio šansu i igrao jako slabo. Upisao je šest utakmica u prvenstvu, tri u Ligi šampiona, nije zadovoljoio i trener Šmit ga nije koristio u poslednje vreme. Benfika je rešila da prizna grešku i da ga precrta samo šest meseci posle skupocenog transfera iz Češke. 

Danas je uspela i da ga se reši. Makar privremeno. Jurašek se seli u Hofenhajm na pozajmicu vrednu 500.000 evra. Ako zadovolji, Nemci će imati opciju da ga otkupe za 12.000.000 evra čime bi Benfiku izvukla veći deo uloženih sredstava u njegov transfer. Češki defanzivac će sutra doputovati u Nemačku i obaviti lekarske preglede posle kojih sledi potpisivanje ugovora.


tagovi

David JurašekZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara