Didije Dešan
Didije Dešan

Dešan: Odgovornost je moja, niko ne može da krivi Mbapea

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 01:30

Selektor Francuske preuzeo isključivo na sebe krivicu za poraz

Arogancija je večeras koštala Francuze ispadanja sa prvenstva Evrope. Za dva minuta su demonstrirali moć i preokrenuli, a kada je Pol Pogba ubacio u gol onu lepoticu sa dvadesetak metara, usledila je poprilično nadmena proslava gola. Trikolori su verovali da je gotovo i to im se obilo o glavu.

Možda selektor Didije Dešan nije bio arogantan, poput pojedinaca, ali na kraju je on taj koji je morao da preuzeme krivicu na svoja pleća.

Izabrane vesti

“Odgovornost je isključivo moja. Uvek je komplikovano objasniti ovakve poraze. Imali smo problema u prvom poluvremenu, u drugom smo uspeli da preokrenemo. Inače, naša snaga je konstantna, ali pokazali smo slabosti i dozvolili Švajcarskoj da se vrati. Ako nam je nedostajalo čvrstine, to je zato što nas je Švajcarska omekšala svojom igrom. Teško je, boli, uradili smo sve kako bi se ovo drugačije završilo. To je fudbal", rekao je Dešan

Pitanje koje je uvek prisutno kada jedan od favorita završi takmičenje mnogo ranije nego što je bilo planirano. Kakva je, odnosno da li je njegova budućnost na klupi Francuske?

"To nije pitanje. Postoji zajedništvo i solidarnost u ovom timu. Ja sam odgovoran kada stvari krenu po zlu. Ja sam uz momke, momci su uz mene. Biće nam potrebno vreme da procesuiramo ovo."

Odlučujući penal u petoj seriji izveo je Kilijan Mbape. Ostalo je, što ono kažu istorija... Za Francuze vrlo bolna.

"Niko ne može da ga krivi. Kada preuzmete odgovornost, takve stvari mogu da se dese. Njega je očigledno izuzetno pogodilo", zaključio je Dešan.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije DešanEURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara