Stadion u Nikšiću (©Printscreen)
Stadion u Nikšiću (©Printscreen)

Derbi za titulu bez navijača u Nikšiću: Sutjeska na sve ili ništa, Podgoričanima remi puna kapa

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 12:10

Crna Gora 1: Kraj Bistrice bi večeras (20.00) mogla da bude odlučena bitka za tron

Prošle sezone je Sutjeska bila šampion Crne Gore, a ove godine bi opet Podgoričani mogli da se vrate na tron. Pet kola pre kraja, Budućnost ima tri boda više pred današnji (20.00) u Nikšiću koji bi mogao da reši bitku za krunu ili da je zakomplikuje u foto-finišu.

Podgoričani i dalje sve drže u svojim rukama. I u slučaju poraza u Nikšiću, plavo-beli bi mogli do titule ako dobiju preostala četiri meča, jer imaju bolji međusobni skor od najvećeg rivala i jedinog konkurenta (dva trijumfa i remi).

Izabrane vesti

Derbi je imao predigru. Igraće se bez navijača zbog strtaha od sukova navijača, pa će to biti hendikep za Sutjesku koja je samo jednom na svom terenu dobila Budućnost na prethodnih devet utakmica, računajući i dva duela u Kupu Crne Gore.

Svesni smo važnosti susreta, ali i kvaliteta protivnika. Igramo na domaćem terenu i žao mi je što nećemo imati podršku navijača koji nam puno znače. Jednostavno, odluka da se jedna od najbitnijih utakmica u sezoni igra bez publike teško može da donese neki boljitak crnogorskom fudbalu”, rekao je trener Sutjeske Nenad Brnović, prenose Vijesti i dodaje:

Prevazišli smo krizu, vezali nekoliko dobrih partija, povratili stabilnost, samopouzdanje. Očekujem borben meč, potpuno otvoren sa naše strane i verujemo u pobedu”.

20.00: (1,80) Sutjeska (3,45) Budućnost (4,20)

Holanđanin Tajron Konrad najveći je napadački adut Sutjeske. Sa 21 golova je na vrhu liste strelaca.

Podgoričanima odgovara i remi, ali trener Miodrag Džudović kaže da nema kalkulacija.

Nećemo da igramo na remi, igraćemo fudbal, pokušaćemo da pobedimo, ali i nerešeno je rezultat koji nama odgovara i koji bi nam dao za pravo da se pitamo, sve kontrolišemo i koji bi otvorio naš put ka glavnom cilju”, poručio je pred večerašnji duel trener Budućnosti.

CRNA GORA 1 – 32. KOLO

Subota

16.00: Arsenal Tivat - Iskra

16.00: (2,35) Jedinstvo (3,00) Mornar (3,10)

16.00: (3,35) Rudar Pljevlja (3,05) Dečić (2,20)

18.00: (1,58) Petrovac (3,60) Jezero (5,90)

20.00: (1,80) Sutjeska (3,45) Budućnost (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Crna Gora 1Crna GoraSutjeska NikšićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara