Derbi učvrstio pregovaračke pozicije: Matić želi novi ugovor u Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 10:00

Ipak, tvrdi da razgovara još uvek nije bilo

Srpski vezista Nemanja Matić želi da produži ugovor sa Mančester junajtedom , koji mu ističe na kraju sezone, ali dodaje da nije bilo razgovora na tu temu.

Ranije ove sedmice Ole Gunar Solskjer izjavio je da se nada da će Junajted zadržati veznog igrača i da su razgovori u toku, dodavši da Matić igra najbolje od dolaska u klub.

Izabrane vesti

Ipak, sam srpski as nije potpuno siguran u svoju budućnost na Old Trafordu, jer mu ugovor ističe na kraju sezone.
"Imam ugovor do kraja sezone. Ja sam u Karingtonu (sportski centar Junajteda, prim.aut) i otvoren sam za razgovore, ako misle da mogu da pomognem. Ali, ako ne, život će se nastaviti. Još se nije razgovaralo, ali moj stav je jasan. Zadovoljstvo je predstavljati ovaj klub, došao sam ovde da osvajam trofeje i ako ostanem daću sve od sebe da to i učinim. Iskreno, stvarnost ovog tima je da smo daleko od titule u prvenstvu, ali nalazimo se u Ligi Evrope, zajedno sa nekoliko dobrih timova kao što su Inter i Ajaks, tako da će i to biti teško, ali ne i nemoguće. Imamo šansu", poručuje Matić.

Srpski vezista je dobio pohvale od Pepa Gvardiole za nastup u drugom meču polufinala Liga kupa, bez obzira što je meč završio isključenjem.
"I
mali smo nekoliko dobrih trenutaka u utakmici protiv Sitija. Mislim da smo uspeli da kontrolišemo njihove napade i za to zaslužujemo zasluge, jer Etihad nije lako mesto za čuvanje svog gola.Imamo neke uspone i padove ove sezone, ali to je normalno za mlade igrače, koji još uvek napreduju. Ne možemo biti srećni ukoliko ništa ne osvojim jer smo Junajted. Uvek želimo da pobedimo, ali moramo da budemo iskreni u ovoj situaciji. Mislim da je 10 naših igrača iz tima mlađe od 20 godina", dodaje Matić.

Sa toliko mladih fudbalera u timu ni osvajačke ambicije nisu u potpunosti realne.
"Klub želi da pruži šansu mladim igračima, ali u klubu poput ovog navijači takođe traže rezultate - navikli su na trofeje. Mladi igrači daju sve od sebe, ali im treba vremena, a problem je što u ovakvim klubovima nemate dovoljno vremena. Koliko ova grupa igrača može da donese Mančester junajtedu, videćemo na kraju sezone", poručio je Matić.

Srpski vezista je na Old Traford stigao u julu 2017. godine iz Čelsija za 44.700.000 evra, a do sada je odigrao 104 utakmice u svim takmičenjima i postiao četir gola. Ipak, ove sezone je imao ogromnih problema sa povredama, pa je zabeležio tek osam nastupa u Premijer ligi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara