Sa meča Arsenal – Junajted (©Reuters)
Sa meča Arsenal – Junajted (©Reuters)

Derbi skoro kao nekad: Svega je bilo osim – golova

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 20:24

Remi Arsenala i Mančester junajteda – 0:0

Bio je to derbi dobar skoro kao nekad. Skoro. Onoliko koliko su i Arsenal i Mančester junajted nalik klubovima koji su se krvavo borili za titule u doba Arsena Vengera i Aleksa Fergusona.

Bilo je dobrog fudbala, dobrih šansi, pre svega u drugom poluvremenu, ali nijednog gola. Na kraju bez razloga za veliko zadovoljstvo ni Tobdžija iz Londona, ni Crvenih đavola iz Mančestera – 0:0.

Izabrane vesti

Taman kada je krenula priča kako ovaj Junajted možda ima odelo šampionskog kroja, kada se popeo na prvo mesto na tabeli, počela su da mu klecaju kolena. Poraz od Šefild junajteda kod kuće, remi večeras protiv Arsenala i već je to četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Sitijem.

Dobra vest za sve je da ove sezone u Premijer ligi forme osciliraju svima, pa ni ta četiri boda ne moraju da znače ništa. Ono što, ipak, nije dobra vest: Siti kada uzjaše na prvo mesto i krene u seriju pobeda, teško sebi dopušta kikseve...

Što se Arsenala tiče, njegova polupuna čaša je što je nastavio seriju dobrih rezultata. Ovo mu je sedma uzastopna utakmica bez poraza. Poluprazna čaša je što nije iskoristio priliku da se novom pobedom dođe rame uz rame sa timovima koji se bore za Ligu Evrope. Uzalud toliki niz, Tobdžije su i dalje tek na sedmom mestu tabele.

Prvo poluvreme derbija nije bilo toliko zanimljivo. Prvi udarac na gol je viđen tek u 16. minutu, a nekih ozbiljnih šansi do kraja nije viđeno. Drugi deo je, pak, doneo vatromet na obe strane. Prštale su prilike, akcije, ali i loši potezi, promašene lopte...

Kavani se obrukao kada je maltene s peterca promašio gol priliku. Nekoliko minuta kasnije je na ivici šesnaesterca promašio ceo fudbal pri pokušaju šuta. Ali je zato zaslužio aplauze za prelep pokušaj u 89. minutu, kada je uhvatio u padu volej iako mu je lopta išla iza leđa. Fudbal je fijuknuo pored stative. Zacrveneo se i obraz Rašfordu koji sa peterca nije uspeo da šutne ka golu Arsenala, već se malo igrao, driblao, a onda odigrao – unazad.

Pretio je i Arsenal. Bio je bolji tim u prvom delu, mada ne i toliko da bi došao do gola. U drugom delu najbliži pogotku je bio u 66. minutu kada je Lakazet iz slobodnog udarca uzdrmao prečku.

I Tobdžije su pred kraj propustile šansu, tačnije Pepeov udarac sa 16 metara prozujao je tik pored stative.

Podela bodova na kraju. Niko srećan, niko zadovoljan...

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Everton - Njukasli 0:2 (0:0)

/Vilson 73, 90+3/

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Eze 60/

Mančester Siti - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Žesus 9/

VBA - Fulam 2:2 (0:1)

/Bartli 47, Pereira 66 - Rid 10, Kavalijero 77/

Arsenal – Mančester junajted 0:0

 21.00: (2,75) Sautempton (3,35) Aston Vila (2,55)

Nedelja

13.00: (1,40) Čelsi (4,50) Barnli (8,50)

15.00: (1,92) Lester (3,50) Lids (4,10)

17.30: (4,10) Vest Hem (3,50) Liverpul (1,90)

20.15: (3,00) Brajton (3,10) Totenhem (2,50)

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

Mančester JunajtedArsenalPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara