Aleksander Serlot (©Reuters)
Aleksander Serlot (©Reuters)

Derbi ranjenih

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 14:01

RB Lajpcig i Leverkuzen žele opet da uđu u pobedničku seriji i da priprete lideru Bajernu. Oba tima imaju dosta problema sa povređenim igračima

Bajern Minhen na plus sedam. Tri njegova najbliža pratioca pretrpela su poraze u minuloj rundi, od kojih dva iznenađujuće. RB Lajpcig je poklekao posle dva vođstva u Majncu, dok je Leverkuzen na svom terenu izgubio od Volfzburga, pa se duel 19. bundesligaškog kola može okarakterisati i kao derbi ranjenih.

Tim pre što oba tima igraju promenjivo u poslednje vreme, daleko ispod standarda postavljenih u prvom delu sezone. Primera radi, Lajpcig je okrunio vrlo dobar učinak na Red bul areni, posle šest vezanih prvenstvenih pobeda odigrao bez golova sa Kelnom, poražen od Borusije iz Dortmunda, da bi se malo oporavio mininalnim trijumfom nad Union Berlinom. Posle duela sa Farmaceutima očekuje ga nešto povoljniji raspored do okršaja sa Livrerpulom u Ligi šampiona (Bohum u kupu, Šalke i Augzburg u prvenstvu), pa je ovo šansa da opet uđe u seriju dobrih rezultata.

Izabrane vesti

Tim pre što je sastav Julijana Naglesmana neporažen od Leverkuzena u minulih pet susreta (dva trijumfa, tri remija). Taj niz traje od aprila 2018. i u tom periodu Lajpcig je dao deset, a primio duplo manje golova.

U redove Bikova trebalo bi da se vrate Kevin Kampl i Nordi Mukijele. Norvežanin Aleksander Serlot trebalo bi opet da predvodi napad učesnika osmine finala Lige šampiona. Partner u špiću biće mu verovatno Dani Olmo. Emil Forsberg ima povredu kolena. Opcija je i Danac Jusuf Poulsen koji je imao problema sa preponama. Van stroja su Benjamin Henriks, Konrad Lajmar, Fabris Hartman i mladi Mađar Domenik Soboslaj, pojačanje iz austrijskog Salcburga. Konate je pod znakom pitanja.

Lajpcig je primio najmanji broj pogodaka u Bundesligi, 17, a samo jedan više vadili su iz svoje mreže Farmaceuti. Trener Boš ne može da računa na povređene Nadima Amirija, Santijaga Arijasa, Julijana Baumgartlingera, braću Bender, Larsa i Svena, Paulinja, Frimponga i Mičela Vajzera.

Leverkuzen nimalo ne liči na ekipu koja je jesenas igrala kao u transu, sejala strah po Nemačkoj i Evropi. Sastav Petera Boša dobio je samo jednu od minulih šest prvenstvenih utakmica. Doduše, derbi sa Borusijom (2:1). Pritom, manje je efikasan nego u završnoj trećini 2020, jer je od tima koji daje po tri ili četiri gola za 90 minuta stigao do toga da samo po jednom zatrese mrežu Bajerna, Ajntrahta, Verdera, a bez municije ostane u Berlinu ili susretu sa Volfzburgom.


tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara