Pogleda na Prajd park (© Reuters)
Pogleda na Prajd park (© Reuters)

Derbi je prodat!

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.04.21. | 13:45

Nije mogao arapski novac, može španski

Ne ide Derbi kauntiju kako je zamislio ove sezone. Umesto plej-of, nalazi se u opasnoj zoni, ako nastavi da prosipa bodove mogao bi da se bori za opstanak u Čempionšipu, međutim, izgleda da se rađa optimizam na Prajd parku. Razlog je prodaja popularnih Ovnova.

Dodsadašnji vlasnik Mel Moris, koji je rukovodio od septembra 2015. dogovorio se sa španskim kapitalistom Erikom Alonsom da postane prvi čovek kluba. Pod kojim okolnostima i za koji novac još se ne zna, niti je bilo koja strana u obavezi da objavi finansijske detalje, mada se narednih dana može očekivati da se engleski mediji dokopaju tog podatka.

Izabrane vesti

Čempionšip, subota, 16.00: (4,90) Derbi (3,50) Norič (1,78)

Alonso ima samo 29 godina i vlasnik je komplanije No Limits Sports LTD. Nedavno je bio angažovan kao savetnik u još jednom članu Čempionšipa, Šefild Vendzeju, međutim, pokušaj da „pusti pipke“ u gradu čelnika nije prošao, pa se preorijentisao na Derbi.

O prodaji Derbija pričalo se još u drugoj polovini 2020, s tim da tad Moris nije uspeo da se dogovori sa Arapima iz organizacije Bin Zajed internešnl. Sa Alonsom jeste.

Sad se samo čeka da Fudbalska liga kao krovna organizacija potvrdi transakciju, pa da jedan od 12 klubova osnivača zvanično pređe u ruke novog vlasnika.


tagovi

Derbi kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara