Derbi ’della Drina’

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 10:08

U Novom Sadu večeras (20.00) duel dva poslednja kluba iz igračke karijere aktuelnog trenera Nišlija, a oba je, sa kapitenskom trakom oko ruke, predvodio do istorijskih uspeha

Deseto kolo Mozzart Bet Superlige donosi nekoliko izuzetno zanimljivih okršaja. Posrnulog Partizana i zahuktale Mladosti, zatim timova koji prošle i(li) ove sezone predstavljaju Srbiju u grupnoj fazi evropskih takmičenja – Čukaričkog i TSC-a, pa ekipa specifičnog temperamenta - Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog. Ali, gledajući isključivo imena i tradiciju rivala, derbi kola je ipak duel Vojvodine i niškog Radničkog na Karađorđu.  

Toliko je toga što ih vezuje i spaja, no trenutno je u fokusu Nikola Drinčić. Svojevremeno je upravo iz Radničkog prešao u Vojvodinu, a i jedne i druge je kao kapiten predvodio do istorijskih uspeha. Nišlije do vicešampionskog zvanja, a Novosađane, samo sezonu kasnije, do trofeja u Kupu Srbije. I to, gle simbolike, u finalu protiv Partizana baš na Čairu. To su mu, ujedno, bila poslednja dva kluba u igračkoj karijeri.

Izabrane vesti

Jeste, sve je to prilično isprepletano. Dve godine sam bio kapiten Vojvodine, uzeli smo taj pehar, ali sada su neke druge uloge. Ja ću sve dati za svoj tim da pobedimo. Oni su u uzlaznoj formi sa novim trenerom Krtolicom, koga jako dobro poznajem i želim mu svu sreću. Sjajan, pre svega, čovek, naravno i trener, inače ne bi dobio šansu u tako velikom klubu. Imaju ogroman roster od 20-25 vrhunskih igrača. Mi smo radili analize, trenirali dobro, raspoloženje je na nivou. Imamo dosta kadrovskih problema, ali to neće promentii naš odnos prema igri“, istakao je popularni Drina u najavi večerašnjeg meča.

I jedni i drugi su posle reprezentativne pauze spojili dve pobede, što je Radnički učvrstilo na petoj poziciji, a Novosađane, nakon lošeg starta, popelo u plej-of zonu.

Mi smo konačno stigli do te neke pozitivne atmosfere gde jedni drugima verujemo, dolazimo nasmejani na treninge sa jasnim ciljem, stremimo ka tome i jako bih voleo da uspemo. Daću, kao trener, sve od sebe da predstavimo Radnički u najboljem mogućem svetlu“.

Zanimljivo je da je Radnički jedini tim u ligi koji ove sezone nema nerešen rezultat i verovatno bi većina u taboru tima sa Čaira unapred potpisala premijerni remi baš na ovom gostovanju. Nišlije su u poslednje dve sezone primale po tri gola na Karađorđu, ali mnogo više trenutni odnos snaga između dva kluba, ne samo na terenu, ilustruje činjenica da su Novosađani, u poslednja dva prelazna roka, iz Niša doveli dva u tom trenutku možda i ponajbolja fudbalera Radničkog - Rosića i Bamidelea - za ukupno manje od pola miliona evra.

Ja, iskreno, ne gledam fudbal na taj način da smo mi bilo gde, protiv bilo koga, autsajderi. Nikada neću dozvoliti da pre utakmice priznam nekome da je bolji od mojih igrača. Tako pripremam utakmicu, dok sam trener Radničkog tako će uvek i biti. Volim da pobeđujem, protiv svakoga imam taj pristup. Nekad će biti dobro, nekad loše, i za to je potrebno vreme, da igrači shvate svoje mogućnosti, da veruju u sebe, karakterno i u svim drugim segmentima. Na kraju krajeva, oni predstavljaju klub, ali pre svega igraju za sebe“, zaključio je Nikola Drinčić.

Golman Strahinja Manojlović, posle povrede u prethodnoj utakmici protiv Spartaka, sigurno neće biti na raspolaganju i za očekivati je da se na gol vrati Dimitrije Stevanović, takođe fudbaler sa statusom bonusa. Pod velikim znakom pitanja je Jovan Nišić, takođe zbog povrede, a treba podsetiti da je i štoper Dušan Pavlović propustio prethodna dva meča i ni tu se spisak kadrovskih nedaća ne završava.

Utakmica na stadionu Karađorđe igra se večeras od 20 časova (TV Arena premium 3), a sudiće je Pavle Ilić iz Kragujevca.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

17.00: (1,90) OFK Beograd (3,50) IMT (4,10)

18.00: (2,50) Čukarički (3,40) TSC Bačka Topola (2,80)

18.00: (2,95) Novi Pazar (3,40) Radnički Kragujevac (2,40)

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola DrinčićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara