Dembele i Bajern čekaju Nejmara, a Poreska uprava da konfiskije 36.000.000 koje Barselona duguje

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.19. | 09:45

Francuz u ovom trenutku nije na prodaju, ali u slučaju dolaska Brazilca momentalno će zahtevati da bude prodat

Slučaj Nejmar ponovo trese fudbalsku pijacu i preti da stvori novi „Domino efekat“, baš kao i kada je pre dva leta prelazio u Pari Sen Žermen za rekordnih 222.000.000 evra.

Dok Evropa sada bruji o sastanku koji će Nejmarov otac imati s Fabijom Paratićijem u Torinu, cela Katalonija ipak čeka povratak svog odbeglog sina na Kamp Nou, što u ovom trenutku deluje kao posao koji je svetlosnim godinama daleko od realizacije. Ne samo zbog činjenice da je Barselona već odbijena za paket koji uključuje ugovore Filipea Kutinja i Ivana Rakitića, uz još 40.000.000 evra, niti zbog činjenice da je procenjeno da će osvajaču Primere biti potrebno cirka 300.000.000 evra da dovede Brazilca, već i zato što odnosi dva pregovarača nikada pre nisu bili tako hladni.

Izabrane vesti

Prvi čovek PSŽ Naser Al Kelaifi na sve načine tera inat Barseloni i Nejmara, koji je još pre početka Kopa Amerika objavio ljudima u Parizu da želi da ide, nudi Realu i drugim klubovima. Uz Juventus pominjali su se i Mančester junajted, koji je otpao jer neće igrati Ligu šampiona, dok se Bajern sam povukao iz priče jer ne želi da ima posla s čovekom koji nije poznat kao uzoran fudbaler, a i njegova plata od 37.000.000 evra je van domašaja čak i za bavarskog giganta. Barselona je i dalje realnost, ma koliko dugačak proces realizacije transfera bio, a tom raspletu najviše se raduju upravo u Bajernu. Zašto? Zato što će Usman Dembele momentalno po Nejmarovom povratku u Barsu podneti zahtev da bude prodat i to baš u Bajern.

Francuz je u ovom trenutku etiketiran kao neko ko nije na prodaju, ali će igrač u slučaju nepovoljnog raspleta po njega u Barseloni odmah tražiti odlazak i tu na scenu stupa sportski sektor Bajerna. Niko Kovač i Hasan Salihamidžić ne kriju da im je Dembele velika želja. Bio je to još i dok je ovaj nastupao u Dortmundu.

Bajern se i dalje bori da nađe adekvatne zamene za Franka Riberija i Arjena Robena, a ovih dana samo su se pojavile priče da je blizu dogovor sa Ajaksom za Hakima Zijeha i da se definitivno odustalo od kupovine Kaluma Hadson Odojija iz Čelsija. Dembele bi svakako doneo kvalitet, raznovrsnost i mladost koja je Bajernu neophodna za planiranje na duže staze. Klub već pokušava da Dembelea omekša preko sunarodnika Pavara, Komana, Tolisoa i Ernandeza i nagovore ga da izabere Minhen čak i pre nego što se zamršeno klupko Nejmar odmota.

A, da bi se zaista raščivijala ova vrlo komplikovana situacija, Barselona će morati da sarađuje i sa Poreskom upravom Španije. Naime, poreski organi čekaju trenutak da pokucaju na vrata Barselone i od kluba zahtevaju 35.000.000 evra koje klub duguje Nejmaru zbog neisplaćenih bonusa. Istih koje je Barselona nedavno tražila od Brazilca da se odrekne, tačnije da povuče tužbu. Poreska uprava bi taj novac da konfiskuje jer bi se Nejmarovo odricanje tog novca smatralo kao nepravilnost u poslovanju, a klub je dužan da plati porez svakako. Podsetimo, Barselona i Nejmar su imali dogovoren bonus kada je s njim potpisivala novi ugovor vredan 26.000.000 evra i isti još nije isplaćen zbog svađe koje je nastala kada je Brazilac prelazio u PSŽ. Sada je katalonski Mundo Deportivo objavio da će tih 26.000.000 evra, zajedno sa porezom koji nije plaćen, biti konfiskovano jer je tako naložio sud. Isti onaj preko kojeg se vodi postupak između Nejmara i Barselone zbog neisplaćenog novca. Upravo bi ovaj događaj mogao dodatno da zakomplikuje Nejmarov povratak u Kataloniju.

Da li je zato opravdano sanjarenje Juventusovih navijača da uskoro gledaju tandem Ronaldo – Nejmar u dresu Bjankonera?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara