Deko (@Reuters)
Deko (@Reuters)

Deko zatečen Ćavijevom odlukom: Nismo mu tražili titulu nego da bude konkurentan

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 11:12

"Svakodnevno smo razgovarali i nedeljama planirali dolazak Vitora Rokea, kao i da li nam treba novi igrač zbog povrede Baldea. Pričali smo o sledećoj sezoni, zato mu je i produžen ugovor"

Delovalo je da je povratkom Ćavija Ernandeza Barselona uplovila u mirnije vode. Nekadašnji kapiten je uspeo da motiviše igrače nakon finansijske krize i odlaska Lea Mesija. Stigla je i titula, a onda - neočekivan rastanak.

Zatečeni su bili mnogi nakon Ćavijeve nedavne izjave da će po završetku sezone napustiti kormilo Katalonaca. Među njima je i sportski direktor Deko.

Izabrane vesti

Nekadašnji Ćavijev saigrač kaže da uprkos tome što Barselona zaostaje za Real Madridom i Đironom u klubu nije bilo priča o njegovoj smeni. Štaviše, prošle jeseni ugovor o saradnji produžen je do leta 2025.

Otud i neverica nakon objave o rastanku.

"Nisam to očekivao. Svakodnevno smo razgovarali i nedeljama planirali dolazak Vitora Rokea, kao i da li nam treba novi igrač zbog povrede Baldea. Uvek postoje spekulacije, ali nisam im davao na značaju. Pričali smo o sledećoj sezoni, zato mu je i produžen ugovor", izjavio je Deko za katalonski list La Vangardija.

Naglašava bivši reprezentativac Portugalije da je Ćavi uživao podršku predsednika Đoana Laporta.

"Predsednik ga je želeo do kraja mandata, a Ćavi je u startu tražio kraći ugovor. Rekao nam je: 'Ako ne osvojim (prvenstvo), mislim da neću nastaviti'. Mi mu nikada nismo zahtevali da osvoji titulu nego da bude konkurentan", uverava Deko.

Sportski direktor Katalonaca navodi da se u klubu još privikavaju na vest o Ćavijevom odlasku i da još nisu počeli da traže zamenu, ali ističe da ko god bude došao moraće da ima ambiciju i glad da uradi nešto veliko.

"Novi trener će morati da nastavi linijom svojih prethodnika. Teško da će Barselona biti tim koji ne igra dobro i ne želi da ima loptu u svom posedu. Svaki trener ima svoje karakteristike i zamisli, ali onaj kog izaberemo moraće da zna gde dolazi", jasan je Deko.

Što se tiče Ćavijevih razloga za odlazak, Brazilac sa portugalskim pasošem smatra da bi to mogla da bude sujeta.

"Ćavijeva frustracija je to što misli da titula iz prošle sezone nije dovoljno cenjena. Navijači su je proslavili, ali mediji i javnost generalno nisu joj dali potreban značaj. Ćavi je došao u teškom trenutku za klub i pokazao veliku hrabrost. Zauzeo se za Barselonu", podseća Deko.


tagovi

DekoBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara