Real Lautarom Martinezom plaši Barsu i Luku Jovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 20:54

Madridska Marka piše da je Kraljevski klub ušao u trku za potpis argentinskog napadača

Inter se otima koliko može, ali sve do sada mislilo se da je samo pitanje koliko će jako da zapne Barselona ne bi li ostvarila dugoročan san o dovođenju Lautara Martineza na Kamp Nou. Međutim, situacija se sada ekstremno zakomplikovala, pošto je prema izveštajima argentinskih medija i Real ušao u trku!

Informaciju iz Južne Amerika potvrila je i madridska Marka, koja navodi da se Kraljevski klub uzda u Barsine finansijske probleme. Nisu oni baš nerešivi i nije da Blaugrana nema para, naprotiv, ali zbog finansijskog fer pleja i nekih golemih – i promešenih – investicija iz prethodnih sezona (Filipe Kutinjo i Usman Dembele pre svih) mora prvo da do kraja juna proda igrače u vrednosti od 120.000.000 evra, pa tek onda da krene u potragu za pojačanjima.

Izabrane vesti

Lautarova cena se zna, njegova izlazna klauzula je 115.000.000 evra što za Real nije nikakav problem. Jedino što bi moglo da primora Real da se predomisli jeste da Luka Jović počne da trese mreže u kontinuitetu. Kako navodi Marka, ako bi se Jović raspucao Realova uprava bi se razmislila opet što možemo da shvatimo i kao određenu dozu pritiska na srpskog reprezentativca. Plaćen si 60.000.000 evra, pokaži da li jesi ili nisi. To je moderan fudbal, nema tu emocija, to je Real Madrid.

Argenski TyC, inače vrlo pouzdan izvor informacija, javlja da je Real već obavestio Lautarove zastupnike da je spreman da aktivira klauzulu i ponudi mu “veoma visok ugovor”. Sve to ne bi li 22-godišnji napadač odbio ostale udvarače dok Kraljevski klub ne krene u akciju.

Real naravno ne bi odmah istresao 115.000.000 evra, prvo bi pokušao da Inter smekša nekim igračima koji mu nisu preko potrebni i tako obori cenu. Kao i uvek kad je Real u pitanju, ti bi igrači verovatno bili precenjeni, ali sigurno bi se našlo nešto što bi zagolicalo maštu Nerazura.

Marka navodi i da je Real i letos razmišljao o Martinezu, ali da je baš zbog mnogo manje cene tada izabrao Jovića. Ali samo dva Lukina gola u dosadašnjem toku sezone nisu zadovoljile visoke ambicije španskog titana.

Problem za obojicu mogao bi da bude taj što ni Jović ni Lautaro nemaju pasoš EU, a Real od takvih već ima Militaa, Vinisijusa, Rodriga i Rejnijera. S tim da se u Madridu nadaju da će Vinisijus do leta dobiti španski pasoš. Ali opet će jedan biti višak. To bi moglo i da odluči u Lautarovu korist, pošto se spekuliše da bi on mogao da dobije italijanski pasoš.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara