Dekijeva prva prozivka: Kasne Kanjas i Žander, konačan presek na Kipru

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 18:50

Radi se intenzivno na izlaznim transferima

Testiranja odrađena na Košutnjaku dala su željene rezultate, pa svi igrači Crvene zvezde potpuno spremni dočekuju start pripremnog perioda za prolećni deo sezone. Novi šef struke srpskog šampiona Dejan Stanković u petak od 11 časova odradiće svoju premijernu prozivku na stadionu Rajko Mitić, gde će igrače upoznati sa svojim planovima tokom dve faze pripreprema. Već u subotu crveno-bela ekspedicija kreće na Kipar, gde će biti napravljen i konačan presek stanja, posle kojeg će sa i defintivno znati koji će igrači biti na prodaju, a na koje će stručni štab Crvene zvezde računati na proleće.

U međuvremenu, uprava srpskog šampiona intenzivno radi na započetim izlaznim transferima. Prelazak Milana Jevtovića u APOEL je praktično već završena stvar, pa će brzonogi krilni vezista do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač, uz opciju otkupa na kraju sezone za 400.000 evra. Pri kraju je i transfer Erika Jirke u poljski Gornik Zabže za obeštećenje od 700.000 evra. Kao što je poznato, klub je već promenio doskorašnji kapiten Marko Marin, koji je prešao u saudijski Al Hilal za obštećenje od 1.700.000 evra. Sredinu bi uskoro mogli da promene i Ričmond Boaći i Žander Santana, a dozvolu za odlazak ima i iskusni Hose Alberto Kanjas. Žander i Kanjas kasne sa povratkom u srpsku prestonicu, zbog čega ih neće biti na sutrašnjem treningu.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će na kiparskom Pafosu ostati do 21. januara, a akcenat će tokom svih deset dana rada biti u potpunosti biti stavljen na bazični deo, pa neće biti odigrana nijedna pripremna utakmica. One su ostavljene za drugu fazu priprema, gde će se raditi na finesama i uigravanju tima za prolećni deo sezone. Tada bi Stankovićev stil igre trebalo da dođe do izražaja, a ekipa da dobije svoje jasne konture.

Crveno-beli će nakon povratka sa Kipra ostati tri dana u srpskoj prestonici, a odlazak za Belek zakazan je za 24. januar. Tamo će srpski šampion ostati dve nedelje, a već 26. januara zakazan je prvi okršaj na terenu hotela Regnum protiv poljske Arke. Nakon toga slede mečevi sa Vardarom (29. januar), Ludogorecom (1. februar), Celjem (2. februar), Dunajskom Stredom (5. februar) i Aktobeom (6. februar).

Ekipa Dejana Stankovića se u Beograd vraća 7. februara, a prvu zvaničnu utakmicu odigraće 15. februara protiv Čukaričkog na Banovom brdu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara