©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 28. februar): Od Primere, preko Bundeslige, do košarke uz Valensiju s Fenerom

Vreme čitanja: 4min | pet. 28.02.20. | 08:17

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji očekuju ovog petka

NORIČ – LESTER, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Poraz od Vulverhemptona na gostovanju još jedan je u nizu za Norič koji je od 27 odigranih utakmica dobio samo četiri. Zakucan je za dno tabele i prilično izvestan kandidat za ispadanje. Lester je izgubio od Sitija na svom stadionu, a posle remija sa Vulvsima i Čelsijem ova utakmica bila je treća za redom u kojoj nije slavio. Ovo bi trebalo da bude prilika za to, s obzirom da su Lisice dobile tri od prethodna četiri duela sa Kanarincima, kao i da trenutna forma to nagoveštava i pored remija u decembru na Kings Pauer stadionu (1:1).

Izabrane vesti

NIM – MARSELJ, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Nim je porazom od Rena na gostovanju prekinuo mini seriju od četiri uzastopna trijumfa koji su mu pomogli da se udalji iz crvene zone i iza sebe ostavi Amijen i Tuluz poslednja dva tima na tabeli. Marselj je istovremeno izgubio od Nanta kod kuće i to mu je bio tek drugi poraz na prethodnih 17 mečeva. Druga pozicija mu još uvek nije ugrožena s obzirom da ima osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Ren. Susret u Marselju dobio je sa 3:1, a oba tima postizala su golove na pet od ukupno šest duela koje su odigrali.

FORTUNA D. – HERTA, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Dva tima u različitom raspoloženju dočekuju ovaj meč. Ekipa iz Dizeldorfa u boljem s obzirom da je dobila Frajburg na gostovanju (0:2), dok je Hertu demolirao Keln sa 5:0 i to usred Berlina. Iza Fortune na tabeli su samo Verder i Paderborn, a da bi pobegla iz tog društva i našla se na sigurnom potrebna su joj dva boda. Herta je na 14. mestu i na ivici opasne zone, pa i ona itekako ima motiva za pobedu. Herta je susret u Berlinu dobila sa 3:1, a od 2010. tip GG3+ je nezaobilazan u njihovim duelima pa sličan scenario očekujemo i ovog puta.

REAL SOSIJEDAD – VALJADOLID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Trijumf nad Valensijom od 3:0 četvrti je u nizu za šestoplasirani Sosijedad, a što je još važnije doveo ga je u situaciju da se bori za treće mesto na tabeli od kojeg ga sada deli samo tri boda. U međuvremenu Valjadolid je savladao fenjeraša Espanjol sa 2:1 kod kuće i to mu je tek treća pobeda na 15 poslednjih mečeva. Kako stvari stoje Valjadolid bi sezonu mogao da završi neko mesto iznad petnaestog na kojem je trenutno, i na kojem je završio prošlu. Ipak, ovde baš i nema puno čemu da se nada s obzirom da je na ovom stadionu od 2003. savladao Sosijedad samo dva puta.

ST. TROJDEN – MEHELEN, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Domaćin je pretrpeo i drugi uzastopni poraz. Posle Serkl Briža izgubio je i od Genta na gostovanju sa 4:1 i sada zauzima 12 poziciju na tabeli. Mehelen je sedmi, i za razliku od domaćina u prethodna dva kola dobio je Anderleht i Vasland Beveren kod kuće i tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Ipak, izgubio je četiri od pet prethodnih gostovanja, kao i poslednja tri na stadionu Sejnt Trojdena. Prethodni duel Mehelen je od ovog rivala izgubio na svom terenu sa 1:2.

VILJEM II – GRONINGEN, 20.00
(Fudbal, Holandija 1)

Groningenu malo fali do plej-of pozicije, a Viljem drugi koji je već tamo sasvim sigurno neće želeti da nastavi lošu seriju koja ukazuje da je domaćin u minus fazi. Poraz od Emena u prošlom kolu od 4:2, a pre toga remi s Utrehtom i PSV-ova pobeda od 3:0 njima sasvim sigurno oduzima samopouzdanje. Na konto toga Groningen može da se nada da će rival popustiti, kao i u novebru kada je na gostovanju pao sa 2:0.

PORTIMONENSE – SETUBAL, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Mogao bi Portimonense da pokuša da makar za korak da se pomeri iz opasne zone. Naime, Setubal nije slavio na poslednja četiri meča, a poslednja dva susreta ovih timova donela su nam egal, odnosno X ishode. Na poslednjem septembarskom suretu golova nije bilo, a Portimonense je imao blagu prednost po pitanju poseda lopte. Treba videti da li će sada uspeti da iskoristi prednost domaće trave.

ALANJA – BEŠIKTAŠ, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Alanja je u poslednja dva kola poražena od Genčlerbirligija i Sivasa. Međutim, ni Bešiktaš nije blistao pa je u poslednje vreme poražen od vodećeg Bašakšehira, da bi zatim s Trabzonom odigrao 0:0. Dakle, dve vrlo teške utakmice su za gostujućim timom, ali i nada da Alanja može da bude dobijena na konto istorijske dominacije, pa i podlednje pobede iz oktobra kada je Bešiktaš slavio sa 2:0.

ŽALGIRIS – MILANO, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Milano je u seriji od tri poraza, dok igrači Šarunasa Jasikevičijusa imaju četiri trijumfa u prethodnih pet kola, pa dužeg boravka na dnu tabele sada su se, baš kao i prošle sezone, ponovo uključili u trku za TOP 8. Žalgiris na svom terenu nema poraz već šest utakmica, a Olimpija je ostvarila samo jedan brejk u Kaunasu za sve ove godine igranja u eliti. Dakle, Italijanima gostovanje može i da prisedne.

VALENSIJA – FENERBAHČE, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Fenerbahče Željka Obradovića se posle serije dobrih rezultata i osvojenog Kupa Turske navikao na posrtanja u Evroligi. Sa dva uzastopna poraza ugrozio je Fener poziciju za ulazak u četvrtfinale. Obradović je posle debakla u Istanbulu od Reala poručio da ne vidi kako može da napravi dobar rezultat u Evroligi s ovim timom. Valensija poslednjih sedmica nastavlja da igra po sistemu toplo, pa hladno i ređa pobede i poraze, ali ovaj meč je jako važan, pa treba očekivati napetost bez daljnjeg.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara