Deki pričao za Gazetu: Izmorićemo Milan pred derbi, Teo Ernandez je važan kao Majkon

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 11:08

Naravno, dotakao se Ibre i sudbine Stefana Piolija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Crvene Zvezde Dejan Stanković je dao intervju Gazeti delo Sport u kojem je obećao svom bivšem klubu Interu da će propisno izmučiti Rosonere pred milanski derbi u sledeću nedelju. Član legendarnog tima Nerazura koji je pet godina dominirao italijanskim fudbalom, osvojio Tripletu plus 12 drugih trofeja, je takođe rekao da je on Zvezdino dete i da je veoma ponosan što je dobio priliku da vodi prvi tim sa klupe, ali i da bi voleo da kao trener ponovi igrački put: Zvezda, Lacio, Inter.

Izabrane vesti

Na provakativno pitanje kada bi imao jednu bonus-pobedu da iskoristi u derbijima sa Milanom, u četvrtak sa Zvezdom ili u nedelju sa Interom, Deki je posle kratkog razmišljanja kroz smeh odgovorio:

“Iskoristio bih ga sutra, ali ne zato što nisam zaljubljen u Inter, nego zato što je prvenstvo dugačko a u Ligi Evrope nisu dozvoljene greške”, jasan je bio Stanković.

Govoreći o utakmici sa Milanom Stanković je pohvalio svog starijeg kolegu Stefana Piolija i definisao porazu od Specije kao normalan incident u pohodu jednog velikog tima ka trofejima.

“Igraćemo protiv veoma jakog i kvalitetnog tima, predvođenog odličnim trenerom. Pioli ubira plodove velikog rada koji je počeo kada je izgledalo da je na korak od otkaza”, reako je šef stručnog štaba srpskog šampiona.

Po Stankoviću najjači kvalitet Rosonera je njihov direktni stil igranja i individualne karatkeristike pojedinih igrača.

“Leao, Rebić, Kastiljeho, Zlatan, Čalhanoglu, Kesi koji je pakleni igrač, i pre svega Teo Ernendez koji je jednako važan igrač za Milan kao što je za nas bio Majkon u sezoni kad smo osvojili tripletu”, zapazio je Deki.

Nije moglo da prođe ni bez pitanja o Zlatanu Ibrahimoviću.

“Ibra je profesionalac za primer. Što je veći nivo i ulog u igri on postaje sve zagriženiji i posledično podiže kvalitet igre i motivacije svojih saigrača. Zato je i sa 39 godina i dalje broj1”.

Deki je za svoj bivši klub, koji čeka već 11 godina na titulu prvaka Italije, rekao:

“Inter je sada gospodar svoje sudbine i to što ne igra u Evropi je prednost u trci za titulu. Želeo bih da moja Zvezda dobro izmori Milan pred derbi”.

Na kraju se Stanković dotakao i svojih sinova koji su krenuli njegovim stopama i nose Interov dres.

 “Veoma sam zadovoljan što Filip ima priliku da trenira u prvom timu sa Handanovićem, svojim idolom. Svaki dan uči i napreduje pored njega. Tu je i Aleksandar, on ima 15 godina. Pre svega obojica moraju da nastave da budu dobre osobe, a da bi uspeli u fudbalu, moraju puno i posvećeno da rade. Nema poklona ni protekcije, ako želiš da budeš uspešan”, rekao je Deki.


Piše: Željko Pantelić


tagovi

Dejan StankovićStefano PioliZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara