Brajan Angola
Brajan Angola

Brajan Angola dogovoren, prvo potpis, pa pregledi

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 15:50

Ako ne prođe ugovor ne važi. Ali nema povoda za brigu

Na registru Košarkaškog saveza Srbije već je licenciran, ali to je bio slučaj i sa Džamelom Meklinom, pa on na kraju nije završio u Partizanu. Međutim, Brajan Angola hoće, jer je prema informacijama MOZZART Sporta Partizan dogovorio dolazak 25-godišnjeg beka iz belgijskog Ostendea.

Ugovor će biti potpisan najkasnije u naredna dva dana, jer 15. februara ističe rok za pojačanja za ABA ligu, a kako crno-beli preko nje žele do Evrolige – mada tu privilegiju mogu da izbore i u Evrokupu – požuriće da sve urade na vreme.

Izabrane vesti

Ko je Brajan Angola, igrač blizu Partizana?

Doduše, čak i ako ugovor bude potpisan, to neće automatski značiti da će Angola i obući dres Partizana, jer će on najverovatnije u ponedeljak, kad se završi Kup Radivoja Koraća, doputovati u Beograd na lekarske preglede. Sve dok ne pređe preglede ugovor neće biti validan, s tim da nema povoda da se razmišlja o negativnim rezultatima sa testova, jer je Kolumbijac ove sezone standardno igrao za Ostende. Nikakvih zdravstvenih problema nije bilo, crno-beli prosto žele da se obezbede.

Angola će moći da igra i u Evrokupu, pošto je ove sezone nastupao u Fibinoj Ligi šampiona. Da je igrao u Evroligi ili u Evrokupu ne bi mogao da predstavlja Partizan u tom takmičenju. Ovako, nema prepreka.

Podsetimo, Angola u Partizan stiže kao direktna zamena za Redžija Redinga, koji će zbog povrede verovatno pauzirati do kraja sezone. Mada, pokušaće naravno iskusni igrač da se vrati i ranije, ako je to ikako moguće.

Takođe, vredi istaći i da je vest o Angolinom dolasku prvi javio italijanski novinar Luka D’Alesandro, koji je naveo i da crno-beli pregovaraju i sa povremenim srpskim reprezentativcem iz andore Dejanom Todorovićem. Istina, u njegovom slučaju pregovaralo se tek o dolasku za sledeću sezonu.ž

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara