Stanković (© Star sport)
Stanković (© Star sport)

Dejan Stanković najveći favorit za Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 11:08

Izbor igrača će, čini se, biti daleko neizvesniji

Rezultatski sjajna jesen mogla bi da dobije potvrdu i u vidu najveće individualne nagrade. Doveo je Dejan Stanković Crvenu zvezdu do šampionske titule, što i nije bilo teško ako se zna da mu je Vladan Milojević ostavio u amanet 11 bodova viška, ali je mladi stručnjak pokazao da brzo uči i napreduje, tako što je u drugoj polovini 2020. prvaka Srbije uveo u Ligu Evrope, izborio drugo mesto vredno plasmana u nokaut fazu, pritom je uverljivo prvi na tabeli Superlige, što su kriterijumi koji ga stavljaju u poziciju najvećeg favorita za dobijanje Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije u godini na izmaku.

Izvršni odbor FSS bi tokom ponedeljka trebalo da formira Komisiju za priznanja i nagrade, njeni članovi odrede kriterijume i izaberu najbolje tokom 2020, međutim, prema saznanjima Sportskog žurnala u toj trci ubedljivo vodi Stanković zbog učinka na klupi kluba sa stadiona „Rajko Mitić“.

Izabrane vesti

Kad se pogledaju ostvarenja ostalih naših trenera u poslednjih 12 meseci, pitanje je da li Dejan Stanković ima odgovarajućeg takmaca. Možda Vladimira Ivića, koji je posle druge vezane titule sa Makabijem napustio Tel Aviv i dobio posao u Votfordu i dobro mu ide u Čempionšipu. Eventualno Marka Nikolića, s obzirom da je jedini naš trener koji je vodio ekipu u Ligi šampiona i tu se krug kandidata završava. Opet, Stanković ima uverljive rezultate na međunarodnoj sceni i to je ono što ga izdvaja da dobije nagradu.

U poslednjih 15 godina, Zlatnu loptu su dobijali: Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Radomir Antić, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović, Dragomir Okuka, Ljubinko Drulović, Radovan Ćurčić, Veljko Paunović, Dragan Stojković, Vladan Milojević (dvaput) i Siniša Mihajlović.

Ako je Stanković najveći kandidat za trenera, potpuno je neizvesna trka za najboljeg srpskog fudbalera tokom 2020. Ako ćemo po trofejima, prvi nam na pamet pada Nemanja Gudelj, s obzirom da je bio odličan u pohodu Sevilje do trofeja Lige Evrope. Ostali se nisu baš pretrgli, ali sačekajmo stav komisije...

Izvesno je samo da ove godine, zbog strogih epidemioloških mera, neće biti organizovana svečanost, već će samo biti proglašeni laureati.


tagovi

zlatna lopta fssZlatna loptaFSSFudbalski savez SrbijeDejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara