Titani sa Apenina se pitaju, Grbićeva Zaksa hit u Evropi

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 08:47

U sredu tri prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona za odbojkaše. Peruđa i Lube ne bi trebalo da imaju problema na gostovanjima. Sudar ruskog i poljskog prvaka u Kemerovu

Dva meča četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice su odložena zbog korona virusa, ali bi muškarci trebalo da odigraju prema planu sve četiri prve utakmice.

Lube i Peruđa su dve najbolje ekipe ne samo u Italiji nego i u Evropi i svi očekuju njihov sudar za titulu. Ipak, prvo treba skočiti pa reći hop. Oba tima nisu u takmičarskom ritmu. Bez utakmice su od 23. februara i njihovog epskog finala Kupa Italije, kada je Lube slavio posle pet setova u maratonu koji je trajao više od dva i po sata.

Izabrane vesti

Peruđa bi trebalo da ima teži posao u dalekom Sibiru u Novom Urengoju protiv Fakela. Utakmica se igra u 15 časova po srednjoevropskom vremenu. Domaćin ima u svojim redovima nekoliko poznatih igrača. Ekipu sa klupe predvodi poznati italijanski stručnjak Kamilo Plasi. Prva zvezda tima je ruski reprezentativac Dmitri Volkov. Hendikep za Fakel na prethodnim utakmicama bilo je neigranje zbog povrede još jednog člana prve postave Zbornaje, primača servisa Jegora Kljuke. U timu je i američki libero Erik Šođi.

Ipak, imena Vilfreda Leona, Aleksandra Atanasijevića, Marka Podraščanina, Lučana de Čeka i ostalih zvezde belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena govore ko je favorit u ovom dvomeču prve nokaut runde Lige šampiona. Domaćin je neugodan na svom terenu, gosti su imali težak i dug put, ali treba očekivati trijumf Đavola.

Šampion Evrope Lube na papiru ima najlakši posao u ovoj rundi. Belgijski Ruselar je godinama u evro eliti, ali će teško stati na put timu iz Čivitanove, koji je već osvojio dva trofeja ove godine, Kup Italije i klupsko Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Najzanimljiviji par ove runde mogao bi da bude duel ruskog i poljskog šampiona Kuzbasa i Zakse (13.00). Ekipa iz Keđežina, koju sa klupe vodi nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić, bila je hit u grupnoj fazi takmičenju. Naime, Poljaci nisu izgubili ni set u prvoj rundi Lige šampiona, ali treba istaći da su imali najlakšu grupu u kojoj su bili Ruselar, Fridrihshafen i naša Vojvodina.

Domaćin je blagi favorit u prvom meču. Najbolji igrač tima iz Kemerova je reprezentativac Rusije, korektor Viktor Poletaev. Od njega će gosti najviše da strepe.

Plasman u polufinale ostvariće ekipa koja u dve utakmice sakupi četiti boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 vredi tri boda, dok trijumf od 3:2, pobedniku donosi dva, a poraženom bod. I ove godine se finale Lige šampiona igra u Berlinu. Titulu brani Lube.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 8963 LŠ PF Roeselare - Lube hs 2 (+2.5) 1,55
Sre 13:00 8427 LŠ PF Fakel - Perugia hs 2 (+1.5) 1,40
Sre 13:00 8428 LŠ PF Kuzbass - Kedzierzyn Kozle up više (181.5) 1,70
Ukupna kvota3,69

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
13.00: (1,55) Kuzbas Kemerovo – Zaksa Keđežin (2,29)
15.00: (4,40) Fakel Novi Urengoj – Peruđa (1,17)
20.30: (9,00) Ruseler – Lube (1,03)

Četvrtak
20.30 Trentino – Jastržebski

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara