©fcsm
©fcsm

Dejan Stanković dobio napadača kojeg je htela Barsa pre četiri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 19:11

Vilijan Žoze dve godine u moskovskom Spartaku

Sredinom maja Dejan Stanković je predstavljen kao novi trener Spartaka, a prvog dana jula dobio je i prvo pojačanje! Za prilike u ruskom fudbalu poprilično veliko! Dvogodišnji ugovor sa moskovskim klubom potpisao je Vilijan Žoze (32), napadač sa dugogodišnjim iskustvom igranja u španskoj Primeri.

Iskusni brazilski centarfor je u redove Spartaka stigao iz Betisa, i to za, kako tvrdi španska Marka, svega oko 3.000.000 evra sa uključenim bonusima. Svega, jer Žoze je prošle sezone ostvario učinak od 15 golova i šest asistencija u svim takmičenjima, ali je imao jednu od najvećih plata u klubu koja bi se pride povećala u poslednje dve godine ugovora te je andaluški klub njegovim odlaskom rasteretio budžet i otvorio prostor za pojačanja.

Izabrane vesti

Žoze je imao nekoliko udvarača. Odbio je ponudu neimenovanog kluba iz Meksika, interesantan je zimus bio i Las Palmasu u januaru, a Marka piše da je prethodnih nedelja imao usmeni dogovor sa Palmeirasom oko ugovora na dve plus jednu sezonu. Ipak, taj posao je propao jer se brazilski klub nije dogovorio sa Betisom pa je Žoze krenuo put glavnog grada Rusije.

Brazilac je u Španiju stigao još pre nešto više od decenije, a pet sezona u Primeri završio je sa dvocifrenim brojem golova. Od toga četiri u dresu Sosijedada u kojem je pružao najbolje partije i ostavio najveći trag. Odatle je početkom 2020. godine pokušala da ga dovede i Barselona kada joj se povredio Usman Dembele, međutim, baskijski klub nije želeo da ga pusti usred sezone.

Pitanje je kako bi mu se karijera dalje razvijala da je tada otišao na Nou Kamp. Neostvareni san kao da je uticao na njegovo samopouzdanje pa se posle neubedljivih partija godinu dana kasnije preselio na pozajmicu u Vulverhempton. Ni tamo nije uspeo da rehabilituje karijeru, ali jeste u Betisu koji ga je šest meseci kasnije pozajmio od Sosijedada, a naredne sezone i otkupio za 10.000.000 evra.

Za tri godine u andaluškom klubu Žoze je na 126 utakmica postigao 31 i namestio 12 golova, a prethodno je u Španiji, pored Sosijedada, nastupao još za Las Palmas, Saragosu i Kastilju, Realov B tim, koji ga je i doveo iz Santosa.


tagovi

Vilijan ŽozeSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara