Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Dejan Stanković bez uvijanja: Pobeda je imperativ, cilj – proleće u Evropi

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 15:25

“Slovan je vrlo zdrava ekipa... Njih teško može nešto da poremeti“, oprezan je ipak trener crveno-belih

Sve je isto kao pred groznicu evropskih utakmica na Marakani, samo što ovog puta publike neće biti. Navijači srpskog šampiona su na severnoj tribini pravili koreografiju, zaposlenici UEFA su kontrolisali COVID protokol, a trener crveno-belih Dejan Stanković je delovao našpanovao. Uveren da će njegov tim odigrati dobar meč i ostati u ozbiljnoj igri za evropsko proleće.

Matematika je jasna: bodovima u sutrašnjem duelu sa češkim Liberecom (18.55) Crvena zvezda bi poletela ka evropskom proleću. Bod ne bi zadovoljio armiju navijača. A poraz? O tome se ne priča u Ljutice Bogdana, jer svi iskreno veruju da će srpski šampion demonstrirati tehničku nadmoć protiv nezgodonog češkog tima.

Izabrane vesti

Idemo na pobedu kao domaćini, iako je paklen ritam utakmica. Imali smo vremena da se odmorimo i skupimo. Liberec je mnogo, mnogo disciplinovana ekipa. Ne žele da uživaju u lepoti igre. Jako su direktni, utakmicom protiv Genta su to pokazali. Imali su 28 posto posed, a dobili su meč. To je neki prvi utisak“, poručio je Dejan Stanković.

Jasno je da će igračima Crvene zvezde nedostajati podrška tribina. Prethodni put crveno-beli su iza zaključanih tribina “Marakane“ igrali u avgustu 2018. godine i remizirali protiv Salcburga.

Navikavamo se na nernormalan ambijent, koji je loš za nas koji živimo za fudbal. Velika je šteta što ćemo igrati pred praznom ’Marakanom’. Osećamo podršku i energiju zvezdaša. Mada je tužno igrati ovako, jer odlično poznajem ’Marakanu’ i šta ovaj stadion može da donese. Ovde 55.000 ljudi može da oboji svet, a ne jednu utakmicu. Znamo naš kvalitet, poštujemo rivala. Oni su vrlo zdrava ekipa, lepo izgledaju, spremno. Njih teško može nešto da poremeti. Ne odstupaju od igre u petom, 18. i 90. minutu. Moramo da imamo posed i budemo konkretni kada budemo imali loptu“.

Još jedan hendikep imaće Crvena zvezda. Biće lišena pomoći Gabonca Gelora Kange.

Mnogo nam je žao što neće Kanga da igra. Posebno sada kada igramo u paklenom ritmu. On bi nam mnogo dobro došao, neko ko je jak lopti, ima prenosnu loptu, gol loptu. Žao mi je što je tako. Čekam ga već u nedelju (gostovanje kod Radnika, prim.aut), a onda da sledećeg četvrtka zauzme poziciju u timu“.

Nije hteo Stanković da odgovori direktno na pitanje da li će ponovo igrati sa trojicom štopera ili će se vratiti na standardnu formaciju.

Nameštaćemo utakmicu jednu po jednu. Malo smo bili povučeniji u Nemačkoj, iako smo izlazili visoko i imali posed. Oduzeli smo im i skratili prostor. Sada ćemo imati totalno kontra utakmicu, protiv jakog i niskog bloka. Biće potrebno da se dobro krećemo, da se ne lepimo, ne smemo da im sednemo u krilo. Da napadamo međuprostore i da odlično igramo iza lopte. To je nešto što može da nam donese prevagu. Dakle, jaka reakcija posle izgubljenog poseda“.

Nije se Stanković krio iza floskula i termina da je svaki meč na Starom kontinentu. Jasno je rekao šta su krakoročni, a šta dugoročno ciljevi.

Evropa je mnogo lepa za igranje. Ovo je takmičenje koje pripada Zvezdi. Moramo da uživamo, ali i da imamo imperativ pobede. Naš cilj je da prezimimo u Evropi, jer moramo da imamo cilj. Sve ćemo da uradimo da prevagne na našu stranu“.

Morao je da se osvrne mlade stručnjak i na prvenstveni kiks protiv Javora.

Znate, postoji u fudbalu autentična Instat aplikacija. Mnogo može da se dobije tu podataka. Evo vam primer: imali smo mogućnost gola protiv Voždovca 1,7, a taj meč se završio našim trijumfom 6:0. Protiv Javora smo imali mogućnost gola 4,04, pa nije bilo golova. Fudbal je čudna igra. Energetski su dobro, sa glavom smo dobro. Juče smo odradili dobar trening. Sasvim korektno i dobro su momci izgledali“, završio je Stanković.



tagovi

Dejan StankovićSlovan Liberec

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara