Dejan Milićević u dresu TSC Bačke Topole (©Starsport)
Dejan Milićević u dresu TSC Bačke Topole (©Starsport)

Dejan Milićević i sličnosti Jedinstva sa TSC Bačkom Topolom

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.04.23. | 10:25

Ubljani kreću u pohod na plasman u elitni rang okršajem sa RFK Novim Sadom na svom terenu, ovog petka od 16 časova, na otvaranju plej-ofa Mozzart Bet Prve lige Srbije

Ovog petka počinju plej-of i plej-aut u Mozzart Bet Prve lige Srbije. Odigraće se od 16 časova po jedan meč iz obe grupe, Jedinstvo će u Ubu da ugosti RFK Novi Sad, dok će u Vršcu da gostuje Trajal.

Mali kuriozitet je da su sve četiri ekipe igrale prošle sezone u trećem rangu. Sada se Jedinstvo i Novi Sad bore za promociju u Mozzart Bet Superligu, dok Vrščani i Kruševljani pokušavaju da izbegnu da se vrate u Srpsku ligu.

Izabrane vesti

Jedinstvo je trenutno peto na tabeli sa 44 poena, jednim više od šestoplasiranih Kanarinaca. Oba tima će se kroz preostalih sedam mečeva boriti za četvrtu poziciju, poslednju koja donosi baraž. Naime, ko završi treći u plej-ofu igraće protiv 14. iz elitnog ranga, a četvrti protiv 13.

Ubljani su se za ovu priliku izborili odličnim rezultatima u finišu ligaškog dela, vezali su četiri meča bez poraza. Redom su pobedili Inđiju (3:0), Metalac (1:0) i Radnički iz Sremske Mitrovice (1:0), pre nego što im je Mačva u Šapcu otkinula bod (1:1) autogolom Mirka Andrića.

Moramo da budemo zadovoljni, ipak smo novi u Prvoj ligi. Ostvarili smo ciljeve ulaskom u plej-of. Ovo je mnogo jače takmičenje od Srpske lige. Ispunili smo očekivanja svih ljudi u klubu, s razlogom smo tu gde jesmo. Sada ćemo da pojurimo to četvrto mesto“, kazao je Andrić.

16.00: (2,40) Jedinstvo Ub (2,95) RFK Novi Sad (3,05)

Najveće pojačanje Jedinstva ove zime bio je dolazak Dejana Milićevića, veziste koji se dokazao na superligaškom nivou igrajući za TSC Bačku Topolu. Ovaj 31-godišnji Novosađanin je došao u Ub posle polusezone u Litvaniji, gde je igrao za Riteriaj.

Mnogi su se iznenadili što je odabrao drugi rang, kada je praktično mogao da bira prvoligaša za kojeg će da igra, ali kako je sam rekao, u Srbiju se vratio zato što ga je Jedinstvo podsetilo na TSC.

To je malo čudno bilo i meni, da prelomim prvo u glavi. Otkud da sam se odlučio za ovo? Kada sam dobio poziv, prvo trenera Miloša Obradovića, potom i gospodina Nemanje Matića, ubedili su me da je ovo pravi izbor. Mislim da sam doneo pravu odluku. Predočili su mi šta će sve ovde da se pravi i šta već postoji, kakvi su prioriteti i ciljevi kluba, pronašao sam se u svemu tome. Želeo bih da zajedničkim snagama idemo ka tim ciljevima“, objasnio je Milićević za klupski sajt.

On je odigrao 159 mečeva za TSC, od čega 140 u Superligi. Kod Zoltana Saba je bio jedan od navažnijih igrača u uspesima.

Prepoznao sam sličnu priču kao sa TSC-om. Isto i tamo kada sam dolazio, ušli su iz treće u drugu ligu, isto je prve godine cilj bio da se napravi dobar tim i selekcija igrača, pa da se sledeće godine napadne plasman u Superligu. Tako je i bilo, prvo smo bili četvrti, a druge ušli. Mnogo sličnosti vidim između toga što sam zatekao tada u Bačkoj Topoli i sada u Ubu“, rekao je Milićević, a potom otkrio i da mu odgovara grad:

Pronašao sam se ovde. Odgovara mi i ambijent i grad. Sa osmehom idem na trening. Ekipa je sjajna, svi smo drugari, družimo se i posle treninga. Supruga mi je trudna, deveti mesec, očekujemo svakog dana da dobijemo sina“.

Milićević je ugovorom vezan za Jedinstvo do do leta 2024. godine, što znači da će i sledeće sezone da igra za Ubljane. Da li u Mozzart Bet Superligi ili Mozzart Bet Prvoj ligi, zavisiće u velikoj meri i od okršaja sa Novosađanima.

16.00: (1,90) OFK Vršac (3,25) Trajal (4,00)

Što se tiče drugog meča koji je na programu ovog petka, takođe je veoma važan. Trajal je u zoni ispadanja, ima 35 poena, samo dva poena manje od prvog rivala u plej-autu OFK Vršca. Tamo nijedan klub nije bezbedan, a pola grupe će se preseliti od leta u treći rang. Svaki poen vredeće kao suvo zlato.

Trajal je gostovao u Vršcu prvi put krajem avgusta prošle godine, poražen je tada sa 2:1. Posle toga su početkom marta oni podelili bodove u Kruševcu, odigrali su meč bez golova.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi najviše parova GG

---------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

PLEJ-OF

Petak

16.00: (2,40) Jedinstvo Ub (2,95) RFK Novi Sad (3,05)

Subota

14.00: (1,80) Grafičar (3,45) Radnički Sremska Mitrovica (4,20)

16.00: (1,85) Inđija (3,35) Radnički Novi Beograd (4,10)

16.00: (2,00) IMT (3,30) Železničar (3,60)

PLEJ-AUT

Petak

16.00: (1,90) OFK Vršac (3,25) Trajal (4,00)

Subota

16.00: (1,90) Mačva (3,25) Zlatibor (4,00)

16.00: (2,20) Metalac (3,05) Rad (3,35)

16.00: (1,95) Sloboda Užice (3,20) Loznica (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeJedinstvo UbRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara