Degenek: U fudbalu nikad ništa nije gotovo, ako prvi primimo gol nećemo razmišljati da će biti 0:8

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.11.19. | 13:40

"Mnogo je lepo da vodiš, videlo se i protiv Totenhema, kada smo promašili šansu i otišli na poluvreme. Svi smo govorili - eh, da smo ga dali...", poručije Degenek

Pouzdani štoper Crvene zvezde Miloš Degenek svestan nje težine koju nosi sutrašnji meč sa minhenskim Bajernom, kao i kvaliteta koji poseduje sastav nemačkog šampiona, ali poručuje da se njegova ekipa ne plaši nijednog protivnika koji stiže na njen stadion.

Jedan od miljenika Zvezdine publike veruje u ispunjene tribine stadiona Rajko Mitić
"Voleli bismo da bude pun stadion, da dođu svi koji nas vole, igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Igramo kod kuće, to moramo da pokažemo, da smo bolja ekipa nego što smo bili u Minhenu. Bićemo mnogo motivisaniji sutra uveče".

Izabrane vesti

Koliko bi eventualni gol u prvom poluvremenu eventualno značio crveno-belima.
"Kada daš gol u prvom poluvremenu, vodiš 1:0, to je psihološki izuzetno važno. Znaš šta te očekuje, oni u drugom poluvremenu izađu da te napadnu. Kada gubiš onda moraš da juriš rezultat i otvoren si za kontre. Mnogo je lepo da vodiš, videlo se i protiv Totenhema, kada smo promašili šansu i otišli na poluvreme. Svi smo govorili - eh, da smo ga dali..."

Sledi novi obračun sa Levandovskim, čini se da je odbrana crveno-belih odradila dobar posao u prvom meču.
"U prvoj utakmici smo dobro stajali, par puta dobro izašli u kontru, Marin je imao onu šansu. Drugi i treći gol su predstavljali pad koncentracije, ali mislim da smo se dobro držali i sa Levandovskim, Komanom, Gnabrijem. Treba ti koncentracija, mi nemamo strah, želimo da izađemo da pokažemo šta znamo i umemo. Želimo da obradujemo naše navijače, da svi možemo da se probudimo nasmejani i srećni, da možemo da dođemo u situaciju da obezbedimo proleće u Evropi".

Sa druge strane, primljeni gol može mnogo toga da odmogne i uvede ekipu neželjeni pravac baš kao protiv Totenhema.
"To je tako u fudbalu, da smo mi dali prvi gol Totenhemu oni se verovatno ne bi lepo proveli, baš kao što je bilo i protiv Liverpula. Lakše je kada postigneš prvi gol, ali i kada nije tako uvek možeš da se vratiš. Nema smisla da razmišljamo da će biti 0:8, ako prvi primimo gol. Protiv Olimpijakosa smo prvi primili gol, pa smo u drugom poluvremenu postigli tri. Videli ste sada River protiv Flamenga, mislili su da su osvojili. Ništa nikad nije završeno", zaključio je Degenek.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara