Dok Barsa diže trofej, stojim sa Gigsom i Skolsom i kažem im: Momci, osećam se osramoćeno

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 17:57

“Mesi je bio ubica"

Rio Ferdinand se prisetio finala Lige šampiona 2011. godine, a sada je priznao da se osećao posramljeno u sudaru sa Lionelom Mesijem i njegovim saigračima te noći.

Katalonski gigant je savladao Junajted na Vembliju i stigao do nove titule prvaka Evrope. Čak ni fantastični Rio Ferdinand nije bio u stanju da zaustavi Argentinca, a kaže da je posle te utakmice izašao sa terena crven u licu. Bilo je tada 3:1 za Barsu.

Izabrane vesti

Pedro je tada otvorio meč golom u 27. minutu, a potom je Vejn Runi doneo izjednačenje. Ali, Barsa je golovima Mesija i Davida Vilje na kraju ubedljivo slavila.
"Barsa nam je dala apsolutnu lekciju na Vembliju", rekao je Ferdinand za Copa90.

Nije Ferdinand do sada govorio o situaciji kada je Barsa dizala trofej, ali je sada otkrio detalj koji će mnogo toga kazati.
"Stajao sam tamo i gledao kako dižu pehar zajedno sa Gigsijem i Skolsijem. Stajali smo zajedno tamo, sa rukama preko usta i tada sam im rekao: "Momci, osećam se osramoćeno".

Imao je priliku Ferdinand da igra i protiv Lionela Mesija, ali i protiv Ronaldinja. Pa je malo govorio o njima, uporedio ih.
"Mesi je bio ubica. Ronaldinjo je bio nerealan, mađioničar slobodnih udaraca", prisetio se Rio, pa nastavio:
Ali, kada bi Mesi igrao uvek ste znali da se negde krije asistencija ili gol".

Kada smo već kod finala 2011, o toj generaciji Barse pričao je i Ser Aleks Ferguson.
Oni su bili superiorni, najbolji u Evropi, bez sumnje. Mislim da je to najjača ekipa protiv koje sam vodio ekipu u životu”.

Barsu su u tom finalu u prvoj postavi predstavljali: Valdez, Alves, Maskerano, Pike, Abidal, Buskets, Ćavi, inijesta, Vilja, Pedro i Mesi.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara