Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Dečić preko Budučnosti nišani prvi trofej, ulaz na finale Kupa Crne Gore je besplatan

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 14:23

Meč pod Goricom se igra u nedelju od 20.30 časova

Godinu dana kasnije na istom mestu se sastaju isti rivali. Ove nedelje od 20.30 časova drugu uzastopnu sezonu će se u finalu Kupa Crne Gore obračunati Budućnost iz Podgorice i Dečić.

Prošle sezone su Podgoričani trijumfovali sa 3:1 i tako osvojili duplu krunu. Ovog puta međutim meč za trofej dočekuju u znatno drugačijem raspoloženju, pošto je titulu ovog puta osvojila Sutjeska. Sada je osvajanje nacionalnog kupa obaveza za Budućnost, u suprotnom će sezona da dobije negativnu ocenu.

Izabrane vesti

Strateg Podgoričana Aleksandar Nedović zna kako se osvaja ovo takmičenje. Učinio je to već jednom 2015. godine, kada je predvodio OFK Titograd.

U Budućnosti ne sme da postoji strah, već samo optimizam. Igraćemo hrabro, pokušaćemo da osvojimo trofej. Maksimalno poštujemo Dečić, kao i svakog protivnika, ali tu se sve završava. Mi moramo da se ponašamo kao Budućnost, igramo na našem stadionu, igramo dobro i imamo pokriće da verujemo u pobedu“, poručio je Nedović.

20.30: (1,85) Budućnost Podgorica (3,45) Dečić (4,00)

S druge strane Dečić će ponovo probati da ispiše istoriju. Nikada još nije osvojio nijedan trofej, možda se napokon večeras to promeni.

Čast mi je što sam deo ovog događaja i spektakla. Spremni smo, znamo sa kim igramo. Za Dečić je veliki uspeh što je dve godine za redom u finalu. Izlazimo da odigramo najbolje što možemo i možda budemo nagrađeni za to“, kazao je Vladimir Janković, strateg Dečića.

Zanimljiva je odluka Fudbalskog saveza Crne Gore da otvori kapije stadiona pod Goricom. Ulaz je besplatan, kako bi atmosfera u finalu bila što bolja.

Dečić će na leto svakako da igra u kvalifikacijama za Ligu konferencije, pošto je u prvenstvu bio treći. Okončao je to taklmičenje sa 11 bodova manje od Budućnosti, iako je u direktnim okršajima bio uspešniji. Dva puta je trijumfovao u Podgorici, u novembru i aprilu sa po 2:1, jednom su odigrali 2:2, a samo jednom je Budučnost trijumfovala, u martu u naselju Tizi sa 2:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP CRNE GORE – FINALE

Nedelja

20.30: (1,85) Budućnost Podgorica (3,45) Dečić (4,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Budućnost PodgoricaDečićKup Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara