Foto: Reuters
Foto: Reuters

Debituje Mezenga, Gojas kreće u misiju povratka u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 23:06

Serija B: Prošlogodišnji prvoligaš u poslednjem meču prvog kola gostuje Sampaju, koji je pred početak sezone pretrpeo neočekivane izmene (01.00)

Premijerno kolo nove sezone u brazilskoj Seriji B zatvoriće na stadionu Kastelao u Sao Luisu (01.00).

U Gojasu se nadaju da će Serija B označiti početak novog, uspešnijeg perioda. Prošlogodišnji prvoligaš imao je užanas start sezone. Eliminisan je već u prvoj rundi Kupa Brazila, potom i iz četvrtfinala šampionata Gojana, nakon čega je uprava kluba odlučila da obezbedi nekoliko pojačanja treneru Pintadu, među kojima su i Bruno Mezenga i Alef Manga, najbolji strelci nedavno završenih šampionata Sao Paola i Rija.

Izabrane vesti

U Sampaju se pred početak prvenstva dogodila nesvakidašnja situacija. Svega nekoliko dana nakon što je osvojio šampionat Maranjaja je pretrpeo rekonstrukciju tima. Došlo je do nekoliko izlaznih i ulaznih transfera, a čak je i umesto trenera Danijela Nerija došao Felipe Surijan, koji će debitovati posle samo tri odrađena treninga sa ekipom.

01.00: (3,05) Sampajo (3,00) Gojas (2,40)

Novi šef stručnog štaba kluba iz Sao Luisa moraće da napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je prethodne nedelje osvojio trofej u šampionatu Maranjaja. Desni bek Savio je ostao bez ugovora, Erik Daltro pregovara o potencijalnom transferu, pa bi na bekovskim pozicijama trebalo da debituju novajlije Vatson i Ze Mario.

U Gojasu se očekuju petorica debitanata. Najveća nedoumica trenera Pintada je - koga u napad, da li Dijega, koji je odlično radio odlično otkako je došao u klub ili Bruno Mezenga, pristigao tek prethodne nedelje. Bilo kako bilo, brazilski mediji ističu da će polovina igrača iz startne postave večeras upisati prvi nastup za tim iz Gojanije.

Večerašnji rivali do sada su odigrali četiri međusobna duela, tri su pripala Gojasu, a jedan je završen bez pobednika.

BRAZIL 2 - 1. KOLO

Utorak

01.00: (3,05) Sampajo (3,00) Gojas (2,40)



tagovi

Brazil 2GojasBruno MezengaSampajo Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara